Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Студент излезе смело пред Слави Трифонов: Защо мълчахте досега? Явно, че няма да носите отговорност в парламента

По време на срещата със студенти в Пловдив, един от тях попита Слави Трифонов защо досега партия "Има такъв народ" запазваше мълчание в по-голямата част от кампанията си.

"Тъй като на много от въпросите, които ви се задават, хората от вашата партия, които ходят по медиите, отговарят с "Ще видим", "Когато му дойде времето" и т.н. Създава се впечатление за едно много умело избягване на въпросите. Смятам, че когато дадени хора са кандидати за доверие и власт от народа, би следвало когато им се задават въпроси да са максимално точни и ясни, без увъртане. Разбрахме, че вие отговорност в НС няма да носите. В един пост обаче казахте, че може да го направите от друга институция. В този момент кажете без увъртане коя е институцията, от която ще носите отговорност", каза студентът Валентин Котев.

Ето и какво отговори Слави Трифонов:

"Виж какво, Маастрихт (бел.а. Слави Трифонов нарече студента така, тъй като той разкри, че учи в холандския град Маастрихт), аз мисля, че когато ти се запознаеш с едно момиче, едва ли като седнеш срещу нея започваш да обясняваш всичко за себе си - "аз съм такъв и такъв", "миналото ми е такова и такова". Нали все пак има някои неща, които не трябва да са ясни от самото начало. Първото нещо, което видях и разбрах, е, че отговорността, която мога да нося, не е задължително да е в парламента, тоест не е задължително аз да бъда в парламента. В парламента трябва да бъдат хора, които имат необходимите качества, образование и квалификация. И смятам, че на база на опита, който имам в намиране на хора, имаме добра селекция. Моето място не е задължително да бъда в парламента. Реших, че най-доброто е да бъдеш откровен и почтен. Затова и се отказах от това да бъда депутат. Аз си нося отговорността независимо дали съм депутат или не. Това е моето вътрешно убеждение - дали хората ще го разберат или не, ще стане ясно. Дали ще го приемат или не - пак ще стане ясно. Това е възможност, която аз смятам, че мога да използвам. Мога да бъда откровен, но има още неща, които очаквам да се случат и в зависимост от това как ще се случат, ще преценя. Преди месец не знаех и за това, което ще стане по закона "Магнитски". Това промени много неща. Така че има неща, които би следвало и би трябвало да се случат, за да взема твърдо решение. Това не означава, че бягам от отговорност. Напротив - отговорността е нещо, което ако не си готов да я носиш, е отвратително, а ако си готов - ще платиш много висока цена. Аз съм от втория тип - знам, че ще платя висока цена и не се страхувам от това. Едно нещо научих от Царя, който казваше: "Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не господари на говоренето". Аз се опитвам да бъда господар на мълчанието. Общи приказки знам как да използвам".

Източник/ци: Petel.bg - новини - Студент излезе смело пред Слави Трифонов: Защо мълчахте досега? Явно, че няма да носите отговорност в парламента

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!