Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заев подари кутия пури на Борисов, но той се намуси: Тези пури само Радев ги прибира

Премиерът на Северна Македония беше сърдечно посрещнат на българска земя от свой приятел. Бойко Борисов посрещна премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, като двамата се прегърнаха и разцелуваха. Срещата помежду им се излъчваше на живо в социалните мрежи.

"Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, понеже познавам хората, с които ще се срещате, особено за Радев, че ще ви кажат, че без парламент, нищо не може да се направи. Ще прехвърли отново, както навремето с "Грипен"-ите, към парламента. Сегашното служебно правителство има всички права и може да преговаря с вас. Нов договор, ако нашият не им хареса. Но те ще избягат от отговорност, както винаги правят. В същото време лъжат и евроатлантическите партньори, че са за членството на Северна Македония в ЕС", заяви Борисов.

"Считам, че ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения млади българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине по тях. А те са толкова важни", смята лидерът на ГЕРБ.

Според него целта на сегашното правителство е да мине инициативата "Три морета", за да могат да дойдат "по-високи гости, от Америка".

Той отправи предложение към Заев младежките организации на партиите да направят съвместен форум, за да не се мразят в бъдеще, пише vesti.bg.

Северномакедонският премиер подаде кутия пури от САЩ на Борисов, а той се пошегува, че "тези пури само Радев ги прибира", визирайки скандала с президентския секретар Пламен Узунов, пише Блиц. 


Снимка и видео Феайсбук, Бойко Борисов

Източник/ци: Petel.bg - новини - Заев подари кутия пури на Борисов, но той се намуси: Тези пури само Радев ги прибира

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!