Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Ето как Бойко прати Чочо Несебърския и Жоро Гъза да съблекат чисто гол Цветан Василев! (рекетирали банкера за 10 млн. евро)

Бойко Борисов изпратил двама свои доверени „бизнесмени” в Белград да уговарят банкера Цветан Василев да се върне в България и да се предаде на правосъдието на хунтата, но срещата се превърнала в гавра, хвърли бомба пред Narod.bg източник от спецслужбите.

На срещата през 2014 г. пратениците на Баце оставили банкера само по мустак – съблекли собственика на Корпоративна търговска банка чисто гол с аргумента, че трябва да са сигурни, че не е окабелен с „бърмбари” за записване на разговора. Простотиите обаче не свършват дотук – в края на разговора двамата емисари на Мутрата поискали 10 милиона евро от банкера, за да докаже, че е „сериозен” в намеренията си да се върне в България и да поеме цялата вина за сгромолясването на КТБ, подчерта информаторът на Narod.bg.

Narod.bg научи и имената на двамата пратеници на гербопитек №1 – Чавдар Александров – Чочо Несебърския и (!!!) кумеца на Цветан Василев – бизнесменът от Ловеч Георги Георгиев, повече известен като Жоро Гъза.

Жоро Гъза е известен в региона на Ловеч и Търново

Георги Георгиев е собственик на „Генимекс Ойл“, която развива бизнес в региона на Ловеч и Троян. Преди няколко години компанията му продава бензиностанции на „НИС Петрол“, чрез която „Газпром“ навлиза на пазара на горива в България. „Генимекс Ойл“ контролира „Интерхотел Велико Търново“, а групата на „Генимекс Инвест“ инвестира в бизнес сгради, туризъм и ремонт на инфраструктура.

Част от нея е „Генимекс-газ“, търговец на пропан-бутан и собственик на газ станции. Сред последните бизнес начинания на „Генимекс Инвест“ е изкупуването на вземания от КТБ. Компанията беше обявила на сайта си, че предлага покупка на депозити на фирми и физически лица. Точните условия не бяха публично обявени.

Гъза е кумец на Цветан Василев

Чрез фирма „Генимекс Ойл“ Жоро Гъза се сдоби и с луксозния „Грандхотел Велико Търново“ на брега на Янтра. През 2006 година брои за него 4 млн. евро. Хотелът неведнъж е обявяван за публична продан от частен съдебен изпълнител заради необслужвани дългове към фалиралата КТБ.

Чочо Несебърския пък е спряган като един от най-богатите по морето. Край морето от години се носят легенди за богатството на Чочо, като често бизнесменът е определян като олигарх.

Чочо Несебърския е спряган като един от най-богатите по морето

Бившият шампион по ветроходство притежава множество хотели и недвижими имоти в Несебър, Слънчев бряг и София, авиокомпания, самолети и яхти. Доскоро луксозната „Азимуд 50” на Александров, която струва 9 милиона евро, бе сочена за най-скъпата яхта в България.

Сюжета с разсъбличането на Цветан Василев не е нов, преди време банкерът сам призна за гаврата, но прикри част от истината.

Ето медийна публикация по темата:

През 2014 г. при банкера Цветан Василев в Белград дошли пратеници на Бойко Борисов и Делян Пеевски, които му предложили да се върне в България с обещанието, че присъдата му за фалирането на Корпоративна търговска банка ще е само 3 години, при това условно. “Лично Борисов ми се обади през лятото на 2014 г., че подкрепя това предложение“, разкри сам преди време Цветан Василев.

“Предложението беше да се върна в България без никакви гаранции за моето здраве и оцеляване. Тяхното правосъдие е ясно за всички, нали виждате на какво прилича Миню Стайков. Тяхното правосъдие е да те смачкат физически и психически. Тъмни облаци са надвиснали над главата на Борисов и най-вече над главата на Пеевски.

“Имам маса свидетели на тази среща. Те бяха пратеници на Борисов, Пеевски, а и на Цацаров като главен прокурор“, върнаха се Василев и водещият Диков на въпросната среща, която подсъдимият банкер твърди, че е имал с пратеници на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

След това водещият Диков запита Цветан Василев дали все пак не е записал въпросната среща, а отговорът на банкера втрещи много хора:

“Бяхме по слипове, така предложи главният преговарящ. Как да записвам? Съблякохме се. Само дето не ме провери и по интимните места дали не съм сложил нещо. И той се съблече, де, не бях само аз да се събличам.“

Източник/ци: Само в Narod.bg: Ето как Бойко прати Чочо Несебърския и Жоро Гъза да съблекат чисто гол Цветан Василев! (рекетирали банкера за 10 млн. евро) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!