Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма такава държава! Ученик издържа просяк в Кърджали

Няма такава държава, в която дете да издържа несретник, изритан от обществото. Или има - България. Случка от Кърджали доказва, че по нашите географски ширини още крачат човеци - единадесетокласникът Ибрахим Ахмед дели дневните си пари, дадено от родителите, с просяк с ампутирана ръка.

Ибрахим Мехмед е един от отличниците на гимназия „Христо Ботев“

Причината? „Не мога да понеса заобикалящата ни болка, от която обществото извръща глава. Като ученик не мога да направя повече от това да му дам колкото за кафе или закуска. За жалост ние, народът, вършим работата на държавата, защото знаете какво ни е управлението и какви хора са в него”, сподели пред 24rodopi.com младежът, който учи в Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали.

„Казва се Юсуф или Емрах, не запомних, но името няма значение. Това е просто човек, който има нужда от помощ. Това е по-важното в случая. Казва, че си няма никого. Винаги го виждам да седи на левия тротоар пред Градската градина в Кърджали, пред театър „Димитър Димов”.

Идва, за да проси. Каза ми, че има проблеми със сърцето и не може да взима пенсия. Хората му хвърлят пари в поставена на земята шапка. Колко силно общество сме, можем ли да облекчим живота на един човек”, пита ученикът, убеден, че не може да се оставят хора на произвола на съдбата.

Няма такава държава! Ученик издържа просяк в Кърджали

Източник/ци: Няма такава държава! Ученик издържа просяк в Кърджали - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!