Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Бойко плати $1,3 млрд. от бюджета на България, за да е недосегаем по Закона „Магнитски”

Истината за необяснимото бързане да купим 8 изтребителя F-16 от САЩ излезе наяве! Докато бе премиер, мутрата Бойко Борисов плати 1,3 милиарда долара от бюджета на България, за да фигурира подписът му под оръжейната сделка, която обаче е сключена не заради безопасността на нашето небе, разкри Narod.bg.

Целият зор е бил, за да може като страна по договора Баце да стане недосегаем за закона „Магнитски”, преследващ корупцията по върховете в цял свят.

Бойко Борисов никога няма да бъде споменат по линия на закона ”Магнитски”, тъй като той е клиент в оръжейната търговия на САЩ. Това призна пред БНР международният анализатор Валентин Вацев.

Той уточни, че има твърдо правило, че който е бил клиент в търговията с оръжие на Америка, не може да влезе в списъка по „Магнитски“. Така Баце си купи индулгенция с нашите пари…

Според Вацев всички политици в България се борят за почетното звание „главен американофил“, но те трябва да помнят, че никой от тях няма зад гърба си Америка“.

По думите му България е „периферна капиталистическа страна с увреден суверенитет“. Той смята, че затова политическата класа се опитва непрекъснато да се хареса на САЩ.

Що се отнася до доставка на осемте F-16, всичко вече е ясно: цената е точно 1,256 млрд. долара, като шест от самолетите ще получим през 2023 г., останалите два през 2024 г.

Източник/ци: Само в Narod.bg: Бойко плати $1,3 млрд. от бюджета на България, за да е недосегаем по Закона „Магнитски” - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!