Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доц. Мангъров: Кантарджиев изпълняваше заповеди, вместо да ръководи

Мария Атанасова

"Мисля, че служебният кабинет действа много експедитивно и за краткото време, в което съществува, успя да свърши доста полезни неща, които трябваше да бъдат свършени доста по-рано", заяви доц. Атанас Мангъров пред "Денят ON AIR".

Относно разкритията в болниците, той сподели, че това са неща, които са били известни на съсловието отдавна и са "публична тайна".

"Те не бяха афиширани, поради това, че съответните шефове на болници имаха много мощен политически гръб и никой не смееше да ги докосне. Сега, гърбът изчезна и те увиснаха", добави медикът.

Относно пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, той добави, че е трябвало това да се случи.

"Не беше лошо, че го пенсионираха. Аз не храня добри чувства към него. По време на пандемията, той забрави това, което винаги е знаел и се държа като човек, който изпълнява нареждания и заповеди вместо да бъде човекът, който да ръководи и да дава адекватни съвети. Хубаво беше и някои други да ги пенсионират", каза още доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че Националният оперативен щаб е бил излишна структура.

"Това не е първата криза, с която се сблъскваме. В нашата здравна система има достатъчно звена, които да се справят с нея, така както са се справяли в миналото", отбеляза още медикът.

Доц. Мангъров остава на мнение, че краят на пандемията ще дойде тогава, когато вирусът премине през поне 70 % от населението на страната. Според него около половината от населението в момента се е срещнало вече с него.

"Човек, който е карал китайския вариант, не се разболява от британския и от индийския. Ако това се случва, се случва в изключително редки случаи или по лек начин. Няма как човек, който се е срещнал с някой от тези варианти, и се срещне с другия, да се разболее по начин, по който би се разболял някой, който не се е срещал с тях", категоричен е той.

Относно предстоящите избори, той е на мнение, че няма да видим нещо много по-различно от това на предходните.

"Мисля, че след 11 юли ще се повтори това, което се случи след 4 април с дребни разлики. Ако пазарлъците са по-успешни, ще се сформира правителство, но не вярвам да просъществува дълго, защото нашите политически сили са разделени и няма идея, която да ги обедини", категоричен е доц. Мангъров.

Източник/ци: Доц. Мангъров: Кантарджиев изпълняваше заповеди, вместо да ръководи - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!