Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Трима от министрите остават и в следващия кабинет

Трима от министрите в кабинета на служебния премиер Стефан Янев ще останат и в следващото правителство, научи Lupa.bg от свои хора в Министерски съвет. Техните имена били одобрени и спазарени от  американското посолство у нас.

Засега не е ясно кои точно са фаворитите на партньорите ни от „Козяк”, но

най-вероятно става дума за икономическия министър Кирил Петков, шефа на финансовото ведомство Асен Василев и неуморния през последните седмици Бойко Рашков. Първите двама са американски възпитаници на Харвардския университет, а вътрешният министър демонстрирал хъс да се бори с корупцията - за която остро ни упрекнаха точно от Вашингтон. 

По информация на Lupa.bg, независимо от това кой ще спечели предстоящия парламентарен вот и кой ще успее да състави кабинет, въпросните лица щели да продължат работата си в Министерски съвет в качеството на вече редовни министри. Ако победител на вота е Слави Трифонов, както прогнозират социологическите агенции,

той със сигурност ще има интерес от готови и вече набрали инерция професионалисти, тъй като истинските експерти в партията му „Има такъв народ” са кът.

Изборът им щял да бъде обоснован с високото обществено доверие, което служебните министри са натрупали само за два месеца на постовете си.

Разбира се, все още никой не изключва и план „Б”, при който след 11 юли Народното събрание отново не успее да излъчи правителство. В този случай не само тримата, но и целият кабинет на премиера Стефан Янев ще продължи да управлява до провеждането на предсрочни парламентарни избори. 

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Трима от министрите остават и в следващия кабинет - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!