Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дончев: Борисов отново за премиер (след като САЩ оттегли доверието си от него)! В България са приложени всички възможни антикорупционни мерки, но...

В България са приложени всички възможни антикорупционни мерки, но не е толкова лесно тя да бъде изкоренена, заяви Томислав Дончев

May be an image of standing and text
Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев допуска лидерът Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер, но не изключва ГЕРБ да излъчи и заместника му Даниел Митов, когото излъчи и в 45-ия парламент, макар и неуспешно.

"За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече от един възможен кандидат. Това означава голям човешки ресурс. Даниел Митов беше номинацията ни за премиер в рамките на изтеклия парламент, възможно е отново да е той. Възможно е да е и титулярът на партията. Всичко зависи от куп фактори", каза Дончев пред Нова телевизия.

По думите му не ГЕРБ е в политическа изолация, а върви атомизация на политическия живот и никоя политическа сила не иска да работи с другите.

Помолен да направи оценка в каква степен санкциите на САЩ срещу шестима българи по закона "Магнитски" съсипват репутацията на ГЕРБ, Дончев отговори, че действието на САЩ отразява "дневния ред на обществото - това, което се коментира по медиите, улиците кьошетата". Според него "държавата търпи укор, че дневният ред на обществото очевидно не е станал в пълна мяра дневен ред на институциите". Дончев не разпозна лидера си Борисов като "настоящия политически лидер", подкупван от бизнесмена Васил Божков, който е един от санкционираните и сам свидетелства, че го е правил.

May be an image of 4 people, people standing and text
Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Дългосрочният ефект ще е, че всяка политическа сила ще е внимателна с кои изявени хора с високи доходи работи, заключи Дончев.

По повод протестите пред Съдебната палата с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев той коментира, че проблемите на съдебната система прекалено се персонифицират с личността на настоящия главен прокурор, който е избран по надлежния ред. "На някои политически сили целият смисъл на съществуването е да бъдат срещу някой - срещу Гешев, срещу Борисов", каза Дончев.

На въпроса кой е записал Борисов, отговори с "От къде да знам" и добави, че мнозина имат усещане, че са били подслушвани, но са нужни и доказателства.

Дончев определи служебния кабинет като силно политизиран, действащ със замах, все едно че ще управлява 10 години. "Има фигури, които знаят какво правят, и други, които не знаят друго, освен да се оплакват от всеки. Много ми се иска да свършат и някаква работа", каза бившият вицепремиер, пише dnevnik.bg.

Представител на ФБР казал на Борисов, че САЩ оттеглят доверието си от него

Бойко Борисов е имал неприятна среща с представител на ФБР у нас, а не с Херо Мустафа. Джесика Ким на срещата им му казала, че американското правителство оттегля доверието си от него. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници.

Автомобилът на Борисов бе прихванат пред американското посолство в деня, в който финансовото министерство на САЩ обяви санкциите по закона „Магнитски“ срещу Делян Пеевски, неговия човек Илко Желязков и Васил Божков.

В съобщението на американците се казва, че Васил Божков е корумпирал политически лидер. До този момент различни говорители посочват, че това е Бойко Борисов.

Не е случаен фактът, че срещата в американското посолство се свързва именно със санкциите по „Магнитски“.

Любопитното е, че до този момент нито Борисов е коментирал визитата си в посолството, нито пък от там са съобщили каквато и да е информация.

Обичайно американската страна винаги дава, макар и кратка, информация за подобни виждания, допълниха източниците ни.

 

Молебен за: "Дано ни се размине"
May be an image of 1 person, standing, flower and outdoors
Facebook

Източник/ци: Petel.bg - новини - Дончев: Възможно е Бойко Борисов отново да бъде предложен за премиер

Petel.bg - новини - Фрогнюз: Представител на ФБР казал на Борисов, че САЩ оттеглят доверието си от него

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!