Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В България питат - вярно ли е, че падналият самолет е използван като мишена?

Волен Сидеров смята, че самолетът е свален от НАТО

Председателят на българската партия "Атака" Волен Сидеров свърза катастрофата на изтребител МиГ-29 от ВВС на страната (ВВС) в небето над Черно море с военните учения на НАТО, пише Lenta.ru, цитирайки пост на Сидеров във Facebook.

„Има ли нещо вярно в информацията, идваща от средите на военните, че катастрофиралият изтребител ​​е бил използван като мишена от силите на НАТО?“ - се казва в публикацията. Той също така поиска от името на партията да затвори американските бази на територията на България.

"Атака" също така обяви началото на събирането на подписи за започване на референдум относно целесъобразността на по-нататъшното членство на страната в Северноатлантическия алианс. През нощта на 9 юни, по време на изпълнение на учебна мисия над морската зона на Република България, самолетът МиГ-29 от българските ВВС е изчезнал от радарите в 00:45. По-късно бе съобщено, че изтребителят е паднал в Черно море, напомня изданието.

Източник/ци: В България питат - вярно ли е, че падналият самолет е използван като мишена? - ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!