Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Карадайъ пред Мустафа Шентоп: Турция е нашата родина, България е нашата земя

"Нашата борба е да защитим турската си идентичност". Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на срещата си с председателя на Великото национално събрание на Турция Мустафа Шентоп, цитиран от aa.com.tr.

"Тази земя /б.р. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Турция е нашата родина. Останахме там след Османската империя. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински", допълва Карадайъ.

"Ограниченията, които съществуваха на изборите от 4 април, бяха премахнати. Желая ви успех на изборите на 11 юли. Молим се за вас", заявява от своя страна Шентоп.

"300 хиляди български граждани в Турция могат да гласуват. Минаха 30 години. Израснало е поколение, което не знае за старите събития. След като лимитът за 35 урни е вдигнат, нашата цел е да надхвърлим 50 хиляди гласа. Ние запазихме нашето единство в продължение на 30 години. През това време преживяхме различни събития. Единствената философия на национализма в България е враждебността към турците. Тази враждебност започва в учебниците. Турската пропаганда е забранена в България, която гласува „за“ на езиковото богатство в ЕС. Има дори глоба", допълва лидерът на ДПС пред Мустафа Шентоп.

Адвокат Тодор Кръстев: Карадайъ трябва незабавно да бъде арестуван още на границата при влизане в България

Осман Октай: Ердоган се намесва грубо в изборния ни процес

Карадайъ пред Мустафа Шентоп: Турция е нашата родина, България е нашата земя

Източник/ци: Карадайъ пред Мустафа Шентоп: Турция е нашата родина, България е нашата земя - ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!