Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Армията настръхна: На кого се е молил Кубрат да стане офицер?

Как е било дадено офицерското звание на боксьор номер 1 и бъдещ политик Кубрат Пулев? Въпроса повдигнаха десетки военнослужещи на сержантски позиции след изповедта на Кобрата вчера в ефира на обществената медия БНТ, че всъщност е станал лейтенант от резерва не по заслуги, а след молби.

"Молех се, молех се, да ме направят... да ме сложат на официална военна служба, но те не пожелаха. Не знам защо. Даже им казах, че не желая да взимам хонорара и така нататък, да го дадат на някой друг военен, който има нужда"... 

Думите му възпалиха остро служещи и в трите вида Въоръжени сили, а в социалните мрежи коментарите срещу Пулев врят от неделя насам. Ядосани сержанти смятат да си търсят правата и дори са готови с подписка, която да внесат при служебния министър на отбраната Георги Панайотов с настояване да се направи сводка кои са получи офицерски звания при мандата на Красимир Каракачанов след телефонни обаждания от "свои" хора и на базата на кои изпълнени от закона критерии. 

Кубрат Пулев бе повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили през 2019 г. и бе удостоен с пагоните лично от Каракачанов.

„За мен това е огромна чест. Ще ми даде още по-голямо самочувствие, но и отговорност. Да си част от Българската армия е престиж“, каза тогава боксьорът. А министърът изтъкна, че  всеки, който е бил част от спорта в армията, заслужавал такова отношение. И добави, че постиженията в прослава на Кобрата по света били достатъчно основание да бъде той издигнат в офицерски чин. 

Между 2005 и 2010 г. шампионът е състезател в националния отбор на страната и е сержант в Центъра за високо майсторство към МО с награда за най-добър спортист от 2008 г. След това през 2012 г. пък получи армейска награда след като стана европеец номер едно в бокса. Това означава, че още от 2010 г. той е бил кандидат-офицер. 

В армейските групи се шегуват, че когато учреди партията си "Велика България", както обяви миналата седмица, и спечели изборите, явно ще бъде повишен в капитанско звание. 

Армията настръхна: На кого се е молил Кубрат да стане офицер?

Източник/ци: Армията настръхна: На кого се е молил Кубрат да стане офицер? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!