Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналистката Беновска: Президент Радев, защитете ме от заплахите

Журналистката от радио К2 Илиана Беновска отново съобщи, че очаква нова порция заплахи след поредния си коментар. 

Ето какво пише тя: 

Беновска: Президент Радев, защо на свиквате КСНС по „Магнитски“?

Великият писател Валери Петров, в своята пиеса „Меко казано“, разказва една езоповска история за малкия Светльо, който гони едно писмо, което не иска да бъде получено.  „Страшни работи, свързани с баба ми.“ е ключовата реплика на това преследване.

Не съм сигурна, президент Радев, чел ли сте пиесата. Но си струва. Днес да я прочетете. Щото я разигравате лично, вие.

Инициирате избори за 46 НС. Без машини. И с „мутрешките “ правила на Мая Манолава.

Но. Деси повелява винаги вас да избираме…

И. В момента, тези избори изглеждат: „Страшни работи, свързани с баба ми.“ Вярвам, че разбирате метафората, президент Радев…

Предлагам - Деси да облече на  баба ми, кашмиреното костюмче, което носеше до красавицата на Тръмп Мелания. Деси да се изправи до вас. И заедно да отговорите:

Първо: Защо няма машини?

Второ: Законът „Магнитски“ ли ви „отвори очите“ за Васил Божков, Делян Пеевски и  съ-зидарят  ви, масон, Илко Желязков- никому неизвестен, естествено,  но в момента заместник -председател на бюрото за контрол на СРС? - разбира се, в отпуск!

А черешката на тортата на вашето правителство, президент Радев, е симпатичният министър на икономиката Кирил Петков, който предлага смело: 

Ето защо помислихме как можем да вкараме тези нови бюджетни средства в икономиката през инструменти, които реално не само държавата участва в тях, но и частният капитал.

Искам да благодаря на Българската асоциация на банките, защото в момента имаме огромни средства, но част от тях трудно могат да влязат в икономиката, особено в сектори, които са засегнати, например туризма.

Ето защо, с разрешение на ЕК, ние предлагаме гаранционна програма, която ще бъде с размер над 2 милиарда, близо 2,5 милиарда нови средства в българската икономика, където българската държава застава като партньор и покрива 50% от риска на банките и до 80% на индивидуалните им позиции.

По този начин ние развързваме ръцете на банките да дадат, наистина, всички тези средства, които ги имат, но не смеят да ги дадат в посоки, които биха били най-добри за българската икономика.

Нещото, което е много важно за нас, е тези средства да влязат в икономиката максимално бързо.

Ето защо това, което сме договорили, е тези нови кредити към малкия и средния бизнес да нямат нужда от обезпечение.

Какво означава това?

Това означава, че в рамките на 10 дни можете да отидете до своята банка и да кажете като част от програмата за възстановяване – искам да кандидатствам и без да трябва да правите ипотеки, само ако сте истински бизнес и имате документите за това за последните 3 години, че сте оперирали, да можете да вземете до 70% от своите приходи през 2019 или 2020, което е по-голямо от двете и да няма обезпечения за един кредит от 7 годишен период.

Което означава, че ако вярвате в своя бизнес, 7 години е достатъчен период, за да знаете, че ще може да го върнете.

Президент Радев, познайте, в „Стани богат“, кой ще върне парите?! Отговор за 2,5 милиарда…Чакам го…

Съзнавам, че след този коментар, отново, ще получа заплахи. И сигурно  -ефективно застрашаващи ме, този път,  с действия…

Ще ме защитите ли ефективно?

Но. Жан Виденов се връща. А  Бойко Борисов още не си е отишъл.

Кандидатурата ви за президент е , „Меко казано“, застрашена…

Защото…

Както казва санбернарецът на малкия Светльо в „Меко казано“:

Затуй моят голям санбернарски съвет е: Дечица, щом почвате нова игра, за минутка се спрете и за миг проверете, дали, тя е наистина чак толкоз добра, и отложете я, ако сте с чувство, че може би пакост е!

Такива ми ти работи, президент Радев! Чакам отговор… Не силовашки…Благодаря.

Аз съм Беновска. И питам.

Защо САЩ не посочиха, че Борисов е КОРУМПИРАНИЯТ?: Човекът, водил девойките при Бойко

Инж. Александър Атанасов пред Narod.bg: Мата Хари е една от многото, насилени от Борисов. Поиска ми 200 000 лв., за да ме върне в МЗХ

Източник/ци: Petel.bg - новини - Журналистката Беновска: Президент Радев, защитете ме от заплахите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!