Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Агов: Пеевски нахлу в МВР ден преди санкциите от САЩ

Прокуратурата закъсня с проверката си на Делян Пеевски. Само ден преди да излезе американското съобщение той нахлул в МВР, за да спре проверката на подслушванията на политици. Смешно е това, което прави. Това коментира журналистът Асен Агов в ефира на бТВ.

Нашите служби са критичен пакет за това, което се случи. Нито службите са си свършили работата, нито прокуратурата си е свършила работата, каза той.

България е единствената страна, от държавите в Източна Европа, която получава толкова много санкции от САЩ. Има опасност да се превърнем в хибридна демокрация, посочи Агов.

Реакциите от българска страна са изключително неподходящи. Важно е да се знае, че тази профанска и селска логика на политиката, че като си купим самолети F-16 ще си оправим нещата, не става така. Предупредих какво ще се случи, защото американската политика се води от принцип за защита на правата на хората. Ние не сме чули САЩ, не чухме и двамата сенатори, които в началото предупредиха, че знаят за всичко, което се случва у нас, обясни той.

Журналистът обясни, че санкциите по Закона „Магнитски“ са на Министерството на финансите на САЩ и са по-строги от тези на Държавния департамент. По думите му разкритията се проверяват от Пентагона, Съвета за национална сигурност, Държавния департамент и накрая президентът подписва изпълнителна заповед, която не подлежи на съдебен контрол.

Относно срещите на американския посланик Херо Мустафа, Агов заяви, че тя не се среща с лидери, за да говори, а за да ги слуша: Посланикът проявява хиперактивност. Да се замислят българските политици, защо тя приема всички партии и изслушва всички.

"Корупцията ни струва милиарди левове", завърши журналистът.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Асен Агов: Пеевски нахлу в МВР ден преди санкциите от САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!