Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Петрова очаква дела и наказания за незаконните трансплантации

Когато не се спазва определеният от закона ред за трансплантации, това е престъпление. Носи се наказателна отговорност. Това, което здравният министър вчера каза по отношение на незаконните трансплантации в София е, че е имало пациенти с по-висок брой точки. А тези точки се събират в зависимост от необходимостта и медицинските индикации за провеждане на такава операция.

От това, което той каза, разбираме, че е имало поне трима човека, които са били по-подходящи от този, на когото е извършена трансплантацията. Това коментира адвокат Мария Петрова.

Сега пациентите, които не са били оперирани, а са имали повече точки, могат да да търсят отговорност от държавата, посочи тя пред Нова телевизия.

Всички хора, участвали в тези трансплантации са действали в така наречената организирана престъпна група, защото никой не може да ме убеди, че това е спорадичен, единичен случай. Още повече, че не вярвам тези документи толкова бързо да могат преправени без знанието и карт бланша на всички контролни органи, включително и на служители в Министерство на здравеопазването, коментира Петрова.

Питам къде е прокуратурата и в частност специализираната прокуратура в тези незаконни трансплантации, ако наистина са се извършвали от 2019 година насам, коментира тя.

Сега предстои всичко това, което изнесе министъра да се докаже и всички замесени лица да си понесат наказателната отговорност. Трябва да се види действали ли са като организирана престъпна група. Ако товав не се случи, то тогава ние като общество трябва да се съмняваме не само в здравната, но и в съдебната система на България, категорична е Петрова.

Очаквам да видя обвинителни актове и дела в съда. Едно е да говорим за престъплението, друго е да го докажем и да последват наказания, допълни тя.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Отнемането на органи потвърдено от бивш затворник в център за задържане

.

Източник/ци: Адв. Петрова очаква дела и наказания за незаконните трансплантации

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!