Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пожален ли е ГЕРБ, или просто американците взеха Борисов за заложник?

Вчера САЩ се включиха открито в предизборната кампания в България. След като американците откриха топлата вода, че в страната ни има корумпирани политици и държавни служители, се налага да направим следните изводи:

1. Всички знаем, че лицето на корупцията е партия ГЕРБ. „Удрят“ се обаче лица от партиите ДПС, ВМРО, Българско лято. Пожален ли е ГЕРБ, или просто американците взеха Борисов за заложник?

2. Всички знаем, че корупцията е алфата и омегата на българската политика, но трябваше да се намеси една чужда държава, за да започне това да се коментира по българските „медии“. Не става ли за пореден път ясно колко брутално зависима и управлявана отвън е нашата държавоподобна територия?

3. Американците не обявиха кой е политическият лидер, който според тях е бил подкупен от Божков. За Каракачанов, Борисов или някой друг ли става въпрос, и ако е така, защо не казват името му?

4. Твърденията на американците не са голословни, в това няма две мнения. Въпросът е как са събирани доказателствата, подслушвани ли са били българските политици, и ако са били подслушвани, ще има ли реакция от страна на българските власти?

5. Стано ясно, че ДПС и ВМРО са свързани дори и в престъпността. Знаковите фигури на Делян Пеевски (ДПС) и Петър Харалампиев (ВМРО) вървят ръка за ръка в първият подобен доклад за корупцията в политиката, с което ВМРО за пореден път се превърна в една от емблемите на политическата престъпност в България.

Корупцията е наш сериозен проблем, но той трябва да бъде разрешен от нас, българите! Унизително е да се налага чужда държава да се намесва за пореден път във вътрешните ни работи, а още по-унизително е, че голяма част от нашите сънародници смятат това за съвсем нормално. Ето защо България има нужда от Възраждане – защото е крайно време САМИ да разчистим родните авгиеви обори, а няма друга сила, освен Възраждане, която да може да го стори!

Костадин Костадинов

Източник/ци: Пожален ли е ГЕРБ, или просто американците взеха Борисов за заложник? – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!