Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вучич: България е една малка смешна държавица

Александър Вучич остро разкритикува страната ни, като я нарече смешна малка държавица, която блокира Република Северна Македония.

Той посочи, че има натиск от Запада да се признае Косово и е смешно държава като България да блокира РСМ, съобщава "Нетпрес", цитиран от news.bg. 

Той знае, че ако го направи, само ще го потупат по рамото, ще бъде обявен за визионер, но в крайна сметка ще свърши като президента на РСМ Зоран Заев, който със Споразумението от Преспа промени името на държавата си и не получи нищо от ЕС.

"С Косово те искат да свалят цяла Сърбия и това не е далеч от истината. Те ще ви кажат, че най-модерните политици са тези, които ще приемат независимостта на Косово и Сърбия няма да получи нищо".

"Или да получи хубава статия във вестниците и да завърши като Зоран Заев с историята на Преспанското споразумение. Човекът вече не знае какво да прави, защото не искат да започват преговори с него. И аз не знам защо", казва Вучич за преговорите на РСМ с ЕС.

Той укорява Заев, че е работил твърде много със смешна малка страна като България, която блокира РСМ, "когато някой ми каже, че малка държава блокира нещо, аз казвам да, да ..."

Източник/ци: Petel.bg - новини - Вучич: България е една малка смешна държавица

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!