Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Теофан Димитров: ГЕРБ на Борисов приключи, свиквайте!

ГЕРБ на Борисов приключи, свиквайте! Така се обръща към активистите на досегашните управляващи Теофан Димитров, бивш директор на РИОСВ – Шумен, който беше уволнен именно при управлението на ГЕРБ и сега очаква промени в сектора.

„Борисов изключително нагло заяви, че по закон нямал право да разпорежда подслушване, а всеки мислещ българин знае, че точно това е правил. Прави се и на беден, но обществена тайна е, че състоянието му вероятно се изчисля в милиарди. Прави се на смел, но обществена тайна е, че имунитетът му се дължи на главния прокурор. Въобще, много тайни има около бившия ни премиер“, коментира Теофан Димитров.

По повод нападките на Борисов към служебния премиер и служебното правителство, бившият шеф на екоинспекцията пита: Борисов каза, че Рашков е „мракобесна фигура, изключително червен, който плаши и създава страх“, и добавя, че не биха избрали Рашков и за домоуправител в блока, в който живее. Ако Рашков е такъв, то какъв е Борисов, чието управление доведе държавата ни до най-бедната, най-корумпираната и най-несвободната в Европа?

Борисов и ГЕРБ не могат да приемат мисълта, че вече не са на власт, коментира Теофан Димитров и посочва кои са причините според него:

„Борисов не може да преживее, че президентът Радев го бутна от властта. Това направо го убива. Тежко ранен е и от победата на протестите, и появата на техни поддръжници в парламента. Оттам и болката, че вече не е господар на цялата държава.

– Държавната хазна не му е на разположение, не зависи от кефа или отмъстителността му.

– Не контролира бизнеса: според интереса си и този на аверите му.

– Не контролира силовите ведомства и тайните служби, които използва като очи, уши и тояга за всеки, който с нещо го дразни.

– Постепенно се топи чувството му за безгранична власт и недосегаемост.

– Вече не е бащицата, който подхвърля петдесетолевки и му целуват ръце. Не е наместникът на Всевишния, който ремонтира църкви и манастири с народна пара.

– И Мата Хари не вдига телефона…

– И джипа го няма.

– Избледняват снимките с Меркел, Тръмп, Ердоган, Путин…

– Топи се чувството му за могъщество – все по-малко ще го търсят за помощ и за арбитър.

– Слугуващите медии звучат все по-фалшиво (ако това въобще е възможно), неубедително и дори компрометиращо го. Най-верните и най-шумните му публични защитници подкопават и малкото останало доверие към него.

– Като удар в диафрагмата за него е оттегленото доверие на западните партньори. Американското посолство обяви, че в България трябва да се възстанови върховенството на закона.

– Липсват му вече вертолетите, които с едно щракване на пръста го откарват в ултра луксозните резиденции и ловни вили.

– Няма вече приемане и променяне на закони с едно „Ало“.

– Изтънява и „Гешев, я размажете там оня, че ми е черен пред очите“.

– Наложилата се раздяла с Пеевски му причинява силни киселини.

– Мисълта, че може да бъде съден, прогонва съня му. Богът, Слънцето, Иконата, Босът, Великият се оказа смъртен. Гербаджии губят постове, привилегии, далавери, корупционни схеми, власт, влияние, недосегаемост от закона, власт по места, чувство за превъзходство над останалите. Страхът, че ще им се търси сметка, ги влудява. Вижте лицата и чуйте гласовете им. В шок са и хиляди държавни и общински служители, докопали се до постове с протекции, рушвети, с партийни и роднински връзки. Появилият се нов вятър издухва розовите облаци, в които плуват вече 12 години.

Добре дошли в реалността и ако ви прилича на септична яма – заслугата е ваша“, обобщава Теофан Димитров. И подчертава, че сега имаме шанс да направим нормална държава, защото Борисов вече няма да ни управлява.


Теофан Димитров. Сн. архив Радиан.бг

Източник/ци: Теофан Димитров: ГЕРБ на Борисов приключи, свиквайте! - RADIAN.BG aвторски поглед на събитията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!