Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Соня Момчилова пред Фрог: Изумена съм от опусите на ГЕРБ! Нито Узунов е водил срещата с областните управители, нито Орешарски съветва кабинета

Нито Пламен Узунов е водил заседанието и срещата с областните управители, нито Орешарски съветва кабинета. Това потвърди пред Фрогнюз шефът на пресцентъра на служебното правителство Соня Момчилова.

„Не спирам да се изумявам с каква лекота се изричат лъжи за единица време. Чух около 2-3 минути от този „брифинг“. Дори не зная как точно да окачествя тези опуси, които зачестиха в интернет пространството – директните включвания на представителите на ГЕРБ. Не успях да чуя цялата им пледоария в защита на „погиващата демокрация“, но от няколкото минути, които изслушах, чух, че беше цитирано моето име по повод на това, че съм потвърдила присъствието на Пламен Узунов на днешната среща областните управители. Това е така. Потвърдих пред репортер от печатно издание, но информацията, която излезе във въпросното издание беше променена в рамките на няколко минути, защото беше съвършено невярна. Това беше първата лъжа. Втората – беше цитирано името на Пламен Орешарски като съветник към служебния кабинет. Това също не отговаря на истината“, категорична бе тя. 

„Всичко това не е вярно. Нито Узунов е водил заседанието и срещата с областните управители, нито Орешарски съветва кабинета. Изумена съм! Смайващо е как могат да се твърдят с такъв апломб, с голямо желание, но слава Богу неубедително, подобни неверни неща. Единственото, което отговорих на въпроса на журналист, беше дали Пламен Узунов е присъствал на въпросното заседание, на което премиерът представи областните управители. Да, присъстваше като гост“, изясни Момчилова. 

Припомняме, че по-рано днес ГЕРБ - в лицето на Тома Биков, Георг Георгиев и Христо Гаджев - си намериха нова дъвка за разтягане - присъствието на президентския съветник Пламен Узунов на срещата с областните управители. Прокараха и друга нишка - Пламен Орешарски бил съветник на служебния кабинет. 

Разговорът проведе Веселка Иванова

.

Източник/ци: Соня Момчилова пред Фрог: Изумена съм от опусите на ГЕРБ! Нито Узунов е водил срещата с областните управители, нито Орешарски съветва кабинета

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!