Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уволниха зам.-шефа на ДАНС, отнел достъпа на Рашков

Заместник-председателят на ДАНС Недялко Недялков е освободен от длъжност. Решението е от 28 май, потвърди самият той пред bTV.

Недялков обяви, че той е човекът, отнел достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков. И допълни, че е заемал поста през последните осем години.

"Към сегашния момент никой не е говорил с мен, за да ме уведоми и да съм провел някакви предварителни разговори по този въпрос", каза Недялков и допълни: "Мотивите за моето освобождаване са системно несправяне със служебните задължения, уронване престижа на агенцията и това, че едва ли не аз не мога да си върша работата"

От Министерски съвет отказаха да дадат коментар относно настоящата рокада.

Недялков разказа за негов разговор с премиера Стефан Янев и вицепремиера Бойко Рашков от първите дни на служебния кабинет.

"Тогава основните въпроси, които бяха задавани към мен, в самото начало това беше детайлна информация, която трябва да подготвим и да докладваме за шпионския случай. Г-н Рашков се обърна към мен и попита защо не отнема достъпа до класифицирана информация на главния прокурор. След това последваха допълнително други въпроси, от които очевадно си личи фиксацията в негативен аспект от страна на министъра на вътрешните работи Рашков към прокуратурата и в частност към главния прокурор", коментира вече бившият зам.-шеф на ДАНС.

Недялко Недялков е роден през 1971 г. в София. Магистър е от УНСС, специалност "Маркетинг и мениджмънт". През 2002 г. е назначен на работа в Национална служба "Сигурност" - МВР, а през 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Преминава през всички нива на служебната йерархия. До назначаването му на поста заместник-председател на ДАНС заема длъжността директор на дирекция в Агенцията. 

Източник/ци: НОВИ РОКАДИ: Уволниха зам.-шефа на ДАНС, отнел достъпа на Рашков - Lupa BG

Petel.bg - новини - Зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков е освободен от длъжност

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!