Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мика Зайкова: В НОЩ са взимали по 35 000 лева заплата. Проф. Кантарджиев: По 39 хиляди лева са

Огромен скандал с главни действащи лица добре познатите Мика Зайкова и проф. Тодор Кантарджиев, разтърси държавата. Проф. Тодор Кантарджиев отрече да е взимал огромни суми в размер на десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб /НОЩ/.

Не са 35 000, а 39 000 лева, но истината е съвсем друга, намери сили да се пошегува проф. Кантарджиев и добави: "Никога не съм взимал заплата и не знам колеги от оперативния щаб да са взимали пари за денонощната си работа в продължение на 12 месеца. Мисля, че и проф. Венцислав Мутафчийски, и доц. Ангел Кунчев също не са взимали“.

"Смятам, че не е етично да се взимат пари за здравето на българския народ, когато отдадохме последните си сили и възможности да направим така, че да има по-малко заболели и починали българи“, каза още проф. Кантарджиев.

По-рано днес Мика Зайкова от "Има такъв народ“ заяви пред БГНЕС, че България се намира в дълбока криза заради пандемията и това се дължи на факта, че бившото правителство и членовете на НОЩ не са се справили с нейното овладяване.

"Пандемията не е отминала, само е затихнала. Някои не могат да управляват кризи, а тази криза беше много дълбока. Този някой е бившото правителство и така нареченият щаб. Те взимаха по 30-35 хиляди лева заплати на месец, което е немислимо и за най-елитните IT специалисти в България, а на практика не вършиха никаква дейност. Виждате цялата бъркотия в здравната система“, каза Зайкова.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Мика Зайкова: В НОЩ са взимали по 35 000 лева заплата. Проф. Кантарджиев: По 39 хиляди лева са

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!