Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как може един български премиер да спи с около 2-3 млн. евро в спалнята?

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков каза в предаването „Неделя 150“ по БНР: Правителствената резиденция е построена от данъците на българските граждани и не е там, за да се водят плеймейтки. 

„Защо новият шеф на ДАНС е могъл да работи 20-30 години в областта на националната сигурност, а сега да не може? Който иска може да издига кандидатури, но подписът за Димитър Георгиев е на Борисов. Той, възползвайки се от тези структури като бухалки, поднесе главата на този човек да бъде освободен. Тези служби трябва да служат на интересите на обществото, а не да се прекланят пред силния на деня. Ще трябва цял мандат на едно редовно правителство, за да изясни проблемите, които Борисов е причинил“, коментира Рашков.

Той попита как може един български премиер да спи с около 2-3 млн. в спалнята? „Българските граждани от своите данъци са построили правителствена резиденция. Тя не е там, за да се водят плеймейтки“, категоричен бе служебният министър.

Във връзка с изборите на 11 юли Рашков изрази надежда машинното гласуване да даде предпоставката за едни честни избори. „Да не се даде възможност на лица, които са продали вота си, да направят така, че да изкривят политическата картина у нас“, добави той.

За подслушванията на политици, Рашков заяви, че в момента от ГЕРБ са изнервени и не са те хората, които ще казват кога да се изнася информация по темата. „Възложил съм вътрешно-ведомствена проверка. Надявам се следващия месец колегите да приключат. Не мога да се ангажирам със срок. Работата е доста и една прецизна проверка изисква време“, подчерта силовият министър.

Според него е труден въпросът българските политици да не ползват МВР за политически цели. „Това ведомство е огромно, събира се голям обем информация. В този смисъл мога да кажа, че е добре политиците да не се намесват в работата на това ведомство, както и на ДАНС. Служителите на Министерството по закон за деполитизирани и не могат да се изпълняват политически поръчки. Друго е живият живот“, каза Рашков и подчерта, че тези служби са се превърнали във фабрика за компромати. Министърът увери, че ще положи усилия да се ограничи тази практика, доколкото това зависи от МВР. „Струва ми се, че това е дейност на българската прокуратура, собственост на бившия премиер Бойко Борисов“, каза още Бойко Рашков.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Рашков: Правителствената резиденция не е там, за да се водят плеймейтки

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!