Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лондончани протестираха срещу масовото ваксиниране

В столицата на Великобритания граждани изразиха недоволството си и срещу закона за полицията и престъпността

Хиляди се събраха в централен Лондон на два протеста. Единият срещу закона за полицията и престъпността и другият срещу масовото ваксиниране и локдауните, предаде БНР.

Стотици се събраха на „Ръсел Скеуър“, за да протестират срещу закона за полицията и престъпността, който предвижда определяне на начален и краен час на протестите и ограничаване на възможностите за шумно изразяване на участниците. Според новите разпоредби онези, които повреждат паметници могат да получават затворнически присъди до 10 години.

Законът освен това дава по-големи правомощия на полицията да спира и претърсва граждани. Целта на закона е да се спре окупирането на обществени места и привързването към мостове, сгради или паметници. Подобен протест се провежда и в Бристол, 13-ти поред, където преди два месеца се стигна до сблъсъци с полицията.

Доста по-многолюден бе другият протест, който е срещу ваксините и локдауните и се провежда на площада пред парламента. Протестиращите скандираха, че „пандемията е измама“, а някои издигнаха плакати с надпис „Тялото е мое, изборът е мой“. Други протестираха срещу идеята за ваксинационни паспорти. И двата протеста са под формата на шествия, които на моменти се преплитаха.

Полицията не съобщи за инциденти. Според „Дейли експрес“ обаче в района на Стратфорд се е стигнало до сблъсъци на протестиращи и полиция.

На прага на нов Нюрнберг?

Повече са умрели от Пфайзер, отколкото от АстраЗенека

Лондончани протестираха срещу масовото ваксиниране

Източник/ци: Лондончани протестираха срещу масовото ваксиниране - ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!