Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бившият шеф на АПИ Георги Терзийски: "В България се строят магистрали най-евтино", плащат се най-скъпо!

Терзийски цитира изследване на Камарата на строителите, според което в България се строят магистрали най-евтино: „Единствената АМ, която изпреварва европейски АМ е „Люлин““.

Бях извикан от заместник-министъра на Регионалното развитие. В заповедта ми за уволнение пише „по преценка на министъра“. Това не ме изненада. Изненада ме официалното съобщение на МРРБ, с което бяха посочени други мотиви. Моята версия е, че министър Комитова е подведена. Това нямаше да се случи, ако ни беше извикала и бяхме обсъдили мотивите. Това сподели бившият шеф на АПИ Георги Терзийски в студиото  на сутрешния блок на NOVA.

Той коментира казуса с авансите: „Това, което прави Министерството са внушения. Предполагам, че го прави, за да изглежда по-оправдано нашето уволнение“. Проектната готовност е следствие от плащането на аванса, защото са част от подготовката за строителство: „Колегите се опитаха да обяснят, че с тези пари се капарират материали“.

По думите му, ако АМ нямат пари да закупят материали това би увеличило цената на строителството. Определи 5-те млрд. като „внушение“: „Те са за ангажименти, гарантирани от българското правителство. Това не са пари в сметките на АМ. Това са ангажименти, за да може тези обекти да бъдат гарантирани. Ако не бяха осигурени тези пари, сега нямаше да говорим за изграждането на обекти“.


Източник/ци: Petel.bg - новини - Бившият шеф на АПИ Георги Терзийски: "В България се строят магистрали най-евтино"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!