Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свиленски към Сачева: Вие оставихте една фалирала държава, чудихме се как да съберем парите за пенсионерите

Дефицит на средства в държавата за подпомагане след епидемията няма. Въпросът е да има идеи за справяне със ситуацията. Нашите мерки имаха своята ефективност, безработицата си запази нивата от преди кризата. Хората, които останаха без работа, намериха нова. Това коментира в ефира на БНТ бившият социален министър от кабинета на ГЕРБ Деница Сачева. 

В отговор обаче Георги Свиленски й каза: Мерките помогнаха само на някои. Не помогнаха на българските граждани.  

"Не знам откъде ги видяхте наличните пари. Министър Ананиев избяга от парламента, когато трябваше да докладва за състоянието на бюджета. Оставихте една фалирала държава, г-жо Сачева", посочи в ефира Свиленски. Оставихте правителството да се чуди как от другите министерства да събере по тези 50 лева за възрастните хора, които прокламирахте, че са осигурени и не искахте да се актуализират пенсиите. Така че трябва да се казват истините, г-жо Сачева. Изборите предстоят, но хората гледат, каза още депутатът от БСП. 


Източник/ци: Petel.bg - новини - Свиленски към Сачева: Вие оставихте една фалирала държава, чудихме се как да съберем парите за пенсионерите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!