Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков твърд: Бойко няма думата

„Бойко Борисов вече няма думата. Имаше я, вече я няма”. Така МВР министърът Бойко Рашков разкова бившия премиер пред Сашо Диков по „Евроком” с разкрития за това как е функционирала държавата по времето на ГЕРБ.

„Да припомня, че преди дни влязох в едно студио и една телевизия. Там казах, че МВР има капацитет и поддържам това мнение. Друг е въпросът как се използва този капацитет. Не са добре нещата, капацитет има, но действията в отделни служби до този момент по-скоро ме разочароват, отколкото да ми дават оптимизъм”, коментира ситуацията в МВР Рашков.

„Зависимостите, които усещам и виждам са толкова силни, че като че ли поведението на някои служители се диктува отвън. Това ведомство е било поставено под такъв контрол, че някои служители не са могли да вземат самостоятелно решение.

Това се отнася както по политическа линия, а вече получих обилна информация и за връзки с прокуратурата в нашата страна.

Аз още не съм напълно готов с всички факти, но когато те станат достатъчно аз ще ги изнеса публично, защото това министерство няма самостоятелност дори и в неговата оперативно-издирвателна дейност. Вероятно това не говори много на хората, но аз ще го обясня публично и то съзнателно, защото министерството не може да си гарантира конспиративността на действията", обясни Рашков.

Искам да изчакам говорителите на бившия премиер Бойко Борисов. И той се е изказал и говори за плод-зеленчук в неговия типичен изключително интелигентен стил: да говори за мисирки, тулупи. Той вече няма думата и няма да се съобразя с тях. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в ефира на "ЕвроДикоф". 

"Не са направени опити за унищожаване на доказателства. Физически са унищожавани материали, събирани до формирането на това правителство, които материали са резултати на СРС. Този факт трябва да говори достатъчно много за българския народ", обясни Рашков. 

"Премиерът от Банкя каза, че няма как да не може да се установи дали има или няма използвани СРС-та по отношение на политици, защото в тези технически средства остават следи. Очевидно Борисов не е наясно с механизма. Нека да кажем, че ние двамата с теб сме на работа. Непосредствено да се слуша и нашият разговор, това се възприема слухово и ако намерят за необходимо може да го отразят някъде“, не спести критики Бойко Рашков.

Бойко Рашков твърд: Бойко няма думата

Източник/ци: Бойко Рашков твърд: Бойко няма думата - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!