Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: 300 мъртъвци регистрираха ГЕРБ за изборите – данни от ГРАО разкриха нова измама на Баце

Бойко Борисов и обкръжаващите го измамници са регистрирали ГЕРБ за вота на 11 юли с 300 мъртъвци в списъците, научи Narod.bg от проверка в Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО).

На 26 май документите за регистрацията на коалицията между Баце и СДС внесоха зам.- председателят на ГЕРБ Даниел Митов, председателят на останките от Съюза на демократичните сили Румен Христов и административният секретар на хунтата Цветомир Паунов.

Вътре в подписалите се 9999 гербоиди обаче „живеят” 300 починали българи. Фрапиращото е, че „избирателите” на Бибитко са починали доста преди да се събират подписи дори за предните избори. Така излиза, че мафията ГЕРБ мами дори при регистрацията си за вота, на който ще бъде погребана окончателно.

Междувременно още 3 партии загубиха възможността да участват в парламентарните избори на 11 юли. Това са „Правото”, „Съюз за отечеството” и „Благоденствие-Обединение-Градивност”.

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията им, тъй като проверка установи, че не разполагат с достатъчно подписи от избиратели, които подкрепят участието им във вота.

На 27 май същото сполетя и партията „Национално движение Единство”. Така първоначално регистрираните от ЦИК партии намаляха от 19 на 15. Бройката на коалициите – 9, остава същата.

Изборният кодекс изисква от политическите формации, които искат да се включат в изборното състезание, да представят 2500 подписа на гласоподаватели. Когато ЦИК ги регистрира, проверката на много от подписките не беше приключила.

Източник/ци: САМО в Narod.bg: 300 мъртъвци регистрираха ГЕРБ за изборите – данни от ГРАО разкриха нова измама на Баце - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!