Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министърът на икономиката провежда разпит на живо на шефовете на ББР за раздадените милиарди, двама не дойдоха

Двама от членовете отказаха да участват в срещата-разговор

Икономическият министър Кирил Петков провежда среща-разговор с председателя и членовете на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР). Срещата се заснема и предава публично във Фейсбук и Youtube канала на министерството, предаде Флагман.

Видео може да видите тук https://www.youtube.com/watch?

Целта на срещата е предоставяне на информация от членовете на Надзорния съвет относно осъществяваните контролни функции върху дейността на Управителния съвет и дейността на ББР като цяло, с оглед осигуряване на законосъобразност и съответствие с приоритетите на правителството на Република България по отношение на малките и средните предприятия и тригодишната стратегия за дейността на банката в съответствие с националната икономическа политика. Ще бъде представена и информация относно посочените в чл.2, т.1 от Закона за ББР цели, сред които подобряване, стимулиране и развитие на общия икономически, експортен и технологичен потенциал на малките и средните предприятия чрез улесняване на достъпа им до финансиране.

Припомняме, че служебният министър Кирил Петков изнесе скандални данни, че близо един милиард лева са дадени като заеми на само осем фирми.

За част от тях се смята, че са свързани с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Срещата-разговор започна в 10.30 ч.

Тя трябваше да се проведе поотделно с всеки от членовете на Надзорния съвет, както следва:

10:30 ч. - 11:00 ч. - г-н Митко Симеонов

11:00 ч. - 11:30 ч. - г-жа Велина Бурска

11:30 ч. - 12:00 ч. - г-н Стамен Янев

Оказа се, обаче, че Бурска и Янев са отказали да участват с аргумента, че това било анонсирано като "цирк". Така в 10,30 ч. директно започна разговор със Стамен Янев. 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Министърът на икономиката провежда разпит на живо на шефовете на ББР за раздадените милиарди, двама не дойдоха

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!