Следвайте "Буднаера" в Телеграм

#Бойкогейт се разраства – 82 политици подслушвани заради протестите и изборите

Броят на подслушваните политици по времето на ГЕРБ се увеличи почти тройно в рамките на седмица в изявленията на опозиционери, научи Narod.bg.

Оказа се, че не 32, от 82 са слухтени при скандала, получил името #Бойкогейт. Новината съобщи адв. Николай Хаджигенов. По думите му една трета от тях били от БСП. „Най-вероятно спецсъдът ги е разписал“, заяви Хаджигенов пред „Нова телевизия“. Не стана ясно откъде му е информацията.

Обясни обаче, че подслушването се осъществило на два етапа – заради протестите и предизборната борба. Хаджигенов обеща в следващия парламент да бъде сформирана специална комисия, която да разплете случаите.

„Работили са три служби – ГДБОП, , ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

ГДБОП, "Терор", ДАНС и "Вътрешнасигурност" са го правили. Спецсъдът са разписали тези разрешения без да ги четат и контролират, каза още Хаджигенов. 

Прави се, като около телефона на един отявлен бандит са закачени 200 телефонни номера. Придадена е формална законност, обясни адвокатът. 

100% съм сигурен, че и мен са ме подслушвали. Някой ще прогтовори. Въпрос на време е, категоричен бе той. 

Трябва да си отидат всички до началник на отдел в ДАНС, каза още той.

„Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявано. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история. Димитър Георгиев на беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов – щраква с пръсти подслушване, щраква с пръсти шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда при Борисов на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на шефе.Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде", заяви съпредседателят на .„Изправи се! Мутри вън!" относно уволнението на шефа на ДАНС.

„Няма как да знаем нещо, което изобщо не съществува. Утре ще дойде някой друг герой и ще каже, че са 150“, разпени се по темата Тома Биков от ГЕРБ.

Източник/ци: Хаджигенов с нови подробности: 82-ма политици са били подслушвани, 1/3 от тях са от БСП | Политика | Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт

#Бойкогейт се разраства – 82 политици подслушвани заради протестите и изборите - Narod.bg

Адв. Николай Хаджигенов: 82-ма са подслушваните, една трета са от БСП

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!