Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Русия ще дава по 13 хиляди лева при раждане на първото дете, 18 хиляди при второ!

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин заяви в ежегодното си обръщение пред Федералното събрание (горната камара на руския парламент), че майчинските помощи ще бъдат давани на семействата веднага след раждането на детето, предава РИА Новости.

„Трябва да подкрепим младите хора, които започват семеен живот <..> и мечтаят за деца. В тази връзка бих искал да предложа нови допълнителни решения за капитала на майчинството, които също трябва да влязат в сила на 1 януари 2020 г.

Още при раждането на първородното дете семейство ще получи правото на майчински капитал в сегашния му обем“, заяви руският лидер.

Президентът припомни, че от тази година размерът на майчинския капитал е 466 хиляди 617 рубли (13 369 лева) и предложи да го увеличи при раждането на второто дете с още 150 хиляди (4297 лв).

„Така общият размер на майчиния капитал за семейство с две деца ще бъде 616 617 рубли (17667 лева) и в бъдеще той ще се индексира ежегодно“, заяви държавният глава.

Той добави, че вече е предвидено програмата да работи до 31 декември 2021 г. и обеща, че ще бъде удължена поне до края на 2026.

Превод и редакция: Иван Христов

Източник: Фокус

Източник/ци: Путин: Русия ще дава по 13 хиляди лева при раждане на първото дете, 18 хиляди при второ! - Най-любопитните новини от България и света

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!