Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Служебният премиер: Ние не овладяваме държавата, а я освобождаваме от лоши практики

Не се опитваме да овладеем държавата, както казват някои, а тъкмо обратното - да я освободим от лошите практики. Това коментира служебният премиер Стефан Янев след края на правителствено заседание, предаде Novini.bg.

Не следя изявленията на партийните лидери, не мога да коментирам кой какво е казал в детайли, но мога да ви кажа един коментар на рефрен, който се повтаря напоследък – че служебното правителство е с амбициозна програма да овладява държавата. Мисля, че от нашите действия по-скоро може да направите извода, че се опитваме да освободим държавата от незаконосъобразни практики и действия, заяви Янев.

Служебният кабинет се опитваме да освободи държавата и нейните институции да работят в обществения интерес по спазване на законите и правилата. Ако това е обвинението, че правим нещо грешно за държавата, аз съм готов да поема тази вина. Критерият, който сме казали не само за службите, а и за всички граждани, които работят в администрацията на високи управленски нива е, че за оставане на длъжност е тяхната почтеност и професионализъм. Ако констатираме, че има проблем с тези данни, ще предприемем необходимата смяна в каквато посока е необходима, посочи той.

Това го правя с уговорката, че такива смени ще се правят само на управленски нива. Хора, които не показват професионализъм, почтеност и ангажираност към длъжностите, които заемат. Всички останали граждани, работещи в администрацията, да бъдат спокойни, не тръгваме да правим чистки. Нито имаме намерение да променяме устройствените си правилници или бюджетирането съответно да се закриват административно бройки. Надяваме се държавата да върви в нормален ритъм на работа, каза още Стефан Янев.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Служебният премиер: Ние не овладяваме държавата, а я освобождаваме от лоши практики

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!