Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Илияна Йотова изоставя Радев, търси се вице за изборите

Червенокосата соц фурия Илияна Йотова няма да участва в предстоящите президентски избори в тандем с Румен Радев, научи ексклузивно Lupa.bg. Решението на настоящото вице обаче няма нищо общо с турбулентните събития в лявата част на политическия спектър, а е продиктувано изцяло от лични мотиви.

Според наши източници съпругът на бившата журналистка, светилото в родната ортопедия проф. Андрей Йотов, е основната причина тя да бие отбой. Преди две години емблематичният хирург претърпя сериозен сърдечно-съдов инцидент и двамата са се разбрали поне за известно време Илияна да даде малко заден ход в политическата си кариера и да се посвети на семейството.

Проф. Йотов, който скоро ще навърши 62, на практика е зарязал скалпела след като получи удар през 2019-а година и сега само консултира по-младите си колеги. Съветите му обаче остават изключително високо ценени, включително и във финикийски знаци.

За никого не е тайна, че ортопедът е един от най-богатите родни лекари, той припечелваше повече от съпругата си дори когато тя беше евродепутат, а заплатата му в частната "Софиямед" още преди петилетка надхвърляше 60 000 лева месечно.

Йотова още не е информирала Румен Радев и съпартийците си за своето решение. Вероятно това ще се случи в разгара на лятото, за да не получи ходът й неправилно тълкувание като предизборно послание.

Според запознати няма да е изненада, ако Йотова се завърне с гръм и трясък на следващите президентски избори през 2026 г., този път като кандидат за титулярното място на "Дондуков"' 2.

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Илияна Йотова изоставя Радев, търси се вице за изборите - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!