Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков с тежки думи за златните кюлчета и деморализацията в системата на МВР

Когато виждаме в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове, просто хей така като за лека нощ и когато всеки български гражданин разбира, че такива имущества и средства са невъзможни дори да заемаш длъжността председател на Министерския съвет, това неизменно се отразява на морала.

Това каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков на посещение в Пловдив. Това, което се е случило с арестите на полицаите в Пловдив, е плод на много труд и работа. Няма престъпления с или без пагони, има престъпления. В този случай престъпленията са се извършили от престъпници с пагони и престъпници без пагони. Аз си обяснявам организираната престъпност в МВР с деморализацията отгоре надолу и тя няма как да не стигне до редовите служители на щат.

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е в Пловдив за втори път в рамките на 24 часа.

Той проведе среща със състава на МВР. Ето и изявлението му:

"Неслучайно съм втори ден тук. Ръководството на министерството оценява случилото се в Трето районно като удар срещу авторитета на МВР. Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. Чудя се откъде доведе до това в службите ни да се появят такива явления и такава групова престъпност. Бях по-остър с колегите преди малко. Когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители. Когато виждаме кюлчета със злато ей така като за лека нощ, а всеки разбира, че такива средства са невъзможни - това се отразява на морала на всеки редови служител.

Днес взехме решение - ръководните функции се възлагат на Петър Тодоров - служител с 30-годишен стаж.

Разчитаме на него. Чувствайки се в известна степен виновен, заместник-директорът от вчера е преназначен в област Пловдив - в Раковски.

С г-н Рогачев няма напредък, той се намира в Пловдив в болница. На болнично легло е и не можем да предприемем каквито и да е действия за неговото наказване или уволнение. Нека първо да го изпишат. Не знам какво възнамерява да прави. Петър Тодоров ще е заместник-директор, но ще ръководи дирекцията. Предстоят още рокади в министерството".

Бойко Рашков с тежки думи за златните кюлчета и деморализацията в системата на МВР

Източник/ци: Бойко Рашков: Мебели с кюлчета злато и милиони левове - това неизменно се отразява на морала

Бойко Рашков с тежки думи за златните кюлчета и деморализацията в системата на МВР - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!