Радев размаза Борисов: Вие спомняте ли си как той разгроми цялата администрация!?

Президентът определи твърдения на Кирил Ананиев като комичен опит да се изкара герой

Със служебното правителство започва да се връща държавността, а това е най-важната задача на това правителство. Така президентът Румен Радев коментира днес рокадите в министерства и агенции, заради които бе остро критикуван от ГЕРБ. „За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен, където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени“, заяви президентът.

Държавният глава отговори и на упреците на бившия финансов министър Кирил Ананиев за реваншизъм, който разказа, че при първия служебен кабинет му е бил оказан натиск да уволни шефовете на НАП и Агенция Митници.

Днес Радев определи това като комичен опит Ананиев да се изкара герой.

“Чистка, преврат и т.н., вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация над службите за сигурност. Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете си. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива“, обясни Радев.

Източник/ци: Радев размаза Борисов: Вие спомняте ли си как той разгроми цялата администрация!? - МИГNews – Новините без цензура

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!