Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев разкри тайните ходове на Борисов да остане на власт и да провали изборите

ГЕРБ не могат да преодолеят генетичната си предразположеност към саморазруха като лидерска партия, без колективен имунитет, без вътрешни системи за контрол и противовес за да намират сами решения при кризи. Инстинктът им за самосъхранение на практика не сработва, защото Борисов определя кое е изгодно и важно, а другите чакат от него спасение. А той спасява себе си, и егото си, не партията. Имплозията тепърва ще ражда кариерна разруха, непозната по мащаби. Ориентирайте се по Харизанов - за него ИТН вече са правилната партия. Виктор Николаев вече му писнало да говори за магистрали.

Борисов без власт и обещание за постове и пари, не струва много и става естествен обект на подигравки. С него ГЕРБ няма никакъв шанс да предложи на хора с нововъзникнал манталитет на "началници" /тези които не могат да оцелеят ако не са началници/ достоверна перспектива.

Кандидатът за президент който ще издигне Борисов, само за това че е е издигнат от него, е обречен. Както беше Дани Митов.

Да, кадрите на ГЕРБ са се окопали във властта, в държавните дружества, но колко от тях ще запазят лоялността си към Него и колко ще се ориентират към лично спасение.

Опитите да плаши с връщането на мутрите, ако той не е на власт, също са жалки. Именно защото тези мутри има какво да губят и не им пука за него.

Ще се опита да дискредитира и торпилира служебното правителство, президента, партиите на протест, дори сам ще организира протести, разследвания, за да спре саморазпада. Но виждате какви разследвания прави? С цялата си власт, служби които работят за него, се закопа с аферата Иван Тодоров.

Не може да направи протест защото им липсва автентична протестна енергия. Помните съдбата на контрапротеста след първите дни на миналогодишния протест. Да, онзи същия, при който Борисов излезе да говори "пред народа". Вместо самоорганизирана обществена енергия им се получават зле скалъпен пиар, който ги дискедитира. Като протеста вчера на кметовете - с тези разпечатани под калъп лозунги.

Редиците на мисирките на брифингите постепенно ще оредяват, микрофоните също, фейсбук транслациите ще престанат, защото крият рискове за ретрансланслиращите и поради невъзможното за балансиране съотношение между истина и лъжа, морал и корист.

И така до деня в който Борисов и ГЕРБ разберат че са история. И който оцелее от тях, оцелее.

Съдбата на партията на Борисов всъщност е неговата съдба. Дори да искат не могат да го сменят.

Премахването на борисовщината е по-леката част на смяната на модела. Предизвикателството пред хората на промяната е много по значимо защото идва перфектна буря и хората скоро ще забравят кой беше Борисов?

По късно публикувам серия от кратки анализи по темата.

Източник/ци: Ilian Vassilev, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!