Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как Иван Тодоров – Сиелата прибра колосалните 168 млн. лв. от обществени поръчки покрай бандата на Бойко?

Напрежението между бандата на Бойко и „Да, България” извади наяве нелицеприятни факти за пинг-понгчето, с което се замерят – боса на „Сиела” проф. д-р Иван Тодоров.

Първият нефелен изстрел даде вчера сутринта премиерът от СИК, който без да посочва имена на лица или дори на фирми, заяви, че доставчикът на машините за вота всъщност е спонсор на „Демократична България“.

Изказването бе направено на първия извънреден брифинг, където Борисов и ГЕРБ негодуваха срещу промените в Избирателния кодекс, които може да ги запратят в политическото небитие, а основните играчи в хунтата може и да минат на затворническа чорба.

От ГЕРБ дори заподозряха, че заради краткото време до предсрочния вот, доставчикът на останалите машини бил предопределен.

Последва отговор във фейсбук от депутата от „Демократична България“ Иво Мирчев, който обяви, че Борисов лъже, а имената на дарителите на партията, към която принадлежи, са публично достъпни. Ръководството на доставчика на машини не е сред тях.

ГЕРБ засилиха атаката като насрочиха втори брифинг, за да оборят твърденията на Мирчев. Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев поясни, че става дума за Иван Тодоров, който дарил смехотворните 100 лева за „Демократична България“ на 20 септември 2019 година за кампанията за местните избори. Георгиев даде да се разбере, че говори за известния адвокат – мажоритарния собственик на „Сиела Норма“.

Думите на Георгиев провокираха нова ответна реакция. Мирчев отново използва фейсбук, за да уточни, че наистина имат дарител със същото име като това на шефа на „Сиела Норма“ – Иван Тодоров, но става дума за съвпадение. Дарителят им със 100-те лева е роден през 1990 година, а шефът на Сиела – през 1958 година.

Малко по-късно „Да, България“ откри в списъка на дарителите си още един Иван Тодоров, който обаче също не пасва на профила, описан от ГЕРБ, защото е роден през 1968 г.

Мутрите около Баце обаче тактично замълчаха, че по време на своето безчинстване същият професор Иван Тодоров е прибрал колосалните 168 млн. лева от обществени поръчки, разкри bird.bg.

Фирмата „Сиела” на Иван Тодоров, който „ходи горе при Делян”, има 168 млн. лв. обществени поръчки спечелени пряко или през свързани фирми, или чрез специално създадени ДЗЗД. Всичко това при ГЕРБ.

Веселин Тодоров участва активно в бизнеса покрай брат си

Веселин Тодоров, брат на известния юрист проф. д-р Иван Тодоров и изпълнителен директор на издателска къща „Сиела норма” обяви, че нито той, нито брат му са дарявали пари на „Демократична България“.

Но призна, че държавата все още дължи на компанията 46 млн. лв. за 9600 машини, внесени за предишния вот.

Източник/ци: Как Иван Тодоров – Сиелата прибра колосалните 168 млн. лв. от обществени поръчки покрай бандата на Бойко? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!