Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Без руски туристи по Черноморието ни, Москва анулира полетите до България

Русия спира полетите на свои туристи за България - за това алармираха от Регионалната туристическа камара.

Това се случва след призива на руския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите привърженици на президента Владимир Путин, който поиска държавата официално да забрани купуването на имоти в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел. 

След като британските и германските туроператори анулираха полетите до България за месеците май и юни, сега това се случва и с полетите от Русия.

"Полетите им за Бургас, за месец май са отменени, като следваща дата не е поставена. Също така имаме информация от руски граждани, че в момента нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават само за смесените бракове", заяви Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

В Поморие, дори в квартала, станал известен като "Малката Москва", не се чува руска реч. Няма ги собствениците на имоти, които си идват през лятото в България. 

"Резервации правят. Всички очакваха решението при какви условия ще се влиза в България, но на този етап предплата не взимаме от руски туристи, тъй като миналата година се налагаше да ги връщаме. И миналата година имахме много резервации, но всички знаем какво се случи през сезона", обясни управителят на хотел в Поморие Деляна Цонева.

Александър от две години живее в България. Казва, че след забраната да пътуват в Турция сега руснаците няма да почиват и на нашето море.

"Все едно е какво е казал Жириновски, главно е това, което е казал диктаторът. А диктаторът отмени полетите за България, както знаете преди това ги отмени и за Турция. На този етап всички полети са забранени.

Пропагандата е, че България не може да приеме тези полети, разбира се това не е така. Досега летяха, нямаше проблем", категоричен е Александър Викторович.

Миналото лято спадът на руските туристи е бил 60-70%, на места до 80% основно заради пандемията. От бранша казват, че сега ситуацията е още по-сложна заради напрежението в дипломацията между България и Русия.

Путин към България: Щом си го търсите, ще си го получите и НАТО няма да ви спаси!

Източник/ци: Без руски туристи по Черноморието ни, Москва анулира полетите до България - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!