Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вържи Бойко, Мишо, МВР и Иван да е мирно селото. ОПГ прави избори

Народният израз „Вържи попа да е мирно селото“ е съвет да се справите с главния виновник за неприятностите. Днес това означава да „вържем“ Борисов, Михаил Константинов, МВР и Иван Гешев, за да е мирно селото по време на предсрочните избори.

Защо точно това каре?

Борисов упорито манипулира общественото мнение, като на превърнатите в оръжие извънредни брифинги, го обстрелва с откровени лъжи. Заявява, че отчитал всеки лев на данъкоплатците, досега не е дал смислено обяснение за онези милиони и златни кюлчета в чекмеджето му. Да не говорим за милиардите, потънали в шумни проекти. Електронното правителство, например. Твърди също, че ако президентът назначава ЦИК, щял да обслужи собствения си интерес. Това означава ли, че досега той е правил точно това, след като ГЕРБ е доминирала кадрово в Централната избирателна комисия?

Проф. Михаил Константинов от години предизвиква спорове и съмнения за безпристрасността си като шеф на „Информационно обслужване“. Фирмата брои гласовете от изборите, а Константинов рекламира ГЕРБ и Борисов. През 2013 г. той подаде оставка под натиск от политически партии заради негови политически изказвания в полза на ГЕРБ. По-късно именно ГЕРБ и Борисов го връщат на шефското място.

МВР. Ех, меверето, този инструмент в ръчичките на Борисов за печелене на избори, чрез внушаване на страх, оказване натиск и използване на престъпни структури да осигуряват гласове. За 12 години няма нито един случай на разкрит  купувач в полза на управляващите. Сегашният и предишният вътрешен министър са депутати от ГЕРБ. Ебати контола, дето ще го упражняват…

Четвъртият „поп“ в карето е главният прокурор. На много места именно прокурори гарантират контолиран вот за управляващите чрез натиск върху бизнеса. В същото време опъва „чадър“ над купувачите на гласове в полза на властта. Нито едно производство срещу хора на ГЕРБ.  

Тези хора смятат, че гражданите трябва, не, длъжни са, да приемат (и приветстват) тяхната формула за провеждане на избори като единствено вярна и гарантираща честност. Само че все повече хора разбират, че те са ОПГ, която е готова на всичко, за да запази властта си.  

Както казва Алексей Навални: Власт няма – има ОПГ във властта.

Простичко питане: Може ли милиционери да станат демократи?

Затова пискат срещу президента Радев и служебното правителство. Защото ще им се наруши схемата. Мафиотската.

Д-р Димитър Попкутуев

.

Източник/ци: Вържи Бойко, Мишо, МВР и Иван да е мирно селото. ОПГ прави избори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!