Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пендаровски сърдит на ЕС: 26 държави стояха със скръстени ръце, когато България стопира преговорите ни за членство

Ние трябва да кажем открито на нашия народ, че без договор с България няма да има преговори за членство на Република Северна Македония /РСМ/ в Европейския съюз /ЕС/.

Това каза македонският президент Стево Пендаровски пред местната телевизия Канал 5. Според него по време на германското председателство на ЕС през месец декември миналата година "всички 26 държави са били със скръстени ръце, когато България е наложила вето на РСМ за започването на преговори". "Ние трябва да кажем открито на нашия народ, че докато не се реши проблема с България ние няма да започнем преговори с ЕС и там /в Брюксел , бел.ред./ не могат да направят нищо по въпроса", каза още Пендаровски.

Той отново повтори, че македонската страна е предложила да има чужденци като посредници в смесената българо-македонска историческа комисия. "Ние предложихме участие на чужденци преди две години, но българите отказаха. Сега отново ще предложим", каза още Стево Пендаровски.

В интервюто той заяви, че "сваля шапка на сръбския президент Александър Вучич". Той е много по-добър от мен. С всички останали балкански президенти съм готов да се сравнявам, но с него не мога, каза още държавният глава на РСМ.

Стево Пендаровски

Източник/ци: Пендаровски сърдит на ЕС: 26 държави стояха със скръстени ръце, когато България стопира преговорите ни за членство - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!