Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Все си мислех, че Главтаря на ГЕРБопитеците отдавна е стигнал своето дъно. Или своя Еверест по простащина и неадекватност

Все си мислех, че Главтаря на ГЕРБопитеците отдавна е стигнал своето дъно. Или своя Еверест по простащина и неадекватност. Но съм се лъгал жестоко. Главатаря няма лимит нито надолу, нито нагоре. Главатаря е безкраен. И във всеки един момент може да застреля публиката с най-неочаквани и непредсказуеми „фатки“, като тая, съобщена ни от медиите:

„След решението на БСП да върнат мандата премиерът в оставка Бойко Борисов публикува многозначителен пост във фейсбук. Минути след като стана ясно, че Левицата ще върне мандата веднага щом го получи, Борисов написа коментар за предателството на Юда.

„Оказва се, не е било трудно да си Юда – да не се колебаеш за тридесет сребърника с целувка да предадеш хората си!
Оказва се, не е било трудно и да си Пилат –
всеки път, когато нещата станат трудни, си „измиваш ръцете“. Да не поемаш отговорност нито за действията си, нито за живота си.
Затова Христос е един – разпъван ежедневно заради онези, които обичал и пак прошепнал от кръста: “Отче прости им, понеже не знаят що правят“!
Велика събота е, да бъдем смирени!“

Тоя куп семпли, елементарни и на просташко ниво „размисли“ не подлежи на никакъв коментар. Тривиалните и банални алегории и библейски метафори вероятно са адресирани към изявленията и действията на президента Радев. И най-вероятно са му продиктувани от дървените му мисирки – пиарки с претенцията часове преди Възкресението да представят Главатаря в божествена светлина. Но най-смешният акцент в тоя виц е последната фраза „Да бъдем смирени…“

Ловец съм отт 1989 г., но смирен глиган, особено ранен глиган, не ми се е случвало да срещна в гората.

P. S. Нямам търпение час по-скоро да настъпи деня 6-ти май, за да стана свидетел на мига, в който Главатаря ще рухне в торището на шайката си.

Любо Кольовски

Източник/ци: Все си мислех, че Главтаря на ГЕРБопитеците отдавна е стигнал своето дъно. Или своя Еверест по простащина и неадекватност – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!