Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия награди със забрани за влизане пазителите на европейските ценности шефа на Европарламента, еврокомисаря Юрова и още шест граждани управляващи политиките на ЕС

Русия забрани влизането на осем граждани на страните от ЕС. Това се посочва в изявление на руското външно министерство в петък в отговор на ограничителните мерки, въведени от Съвета на ЕС на 2 и 22 март тази година срещу шестима руски граждани. Руското външно министерство отбелязва също, че Брюксел отхвърля всички предложения на Москва за решаване на проблемите в отношенията чрез диалог, съобщава ТАСС.

Списъкът включва: Давид Сасоли, председател на Европейския парламент; Вера Юрова, заместник-председател на Европейската комисия; Оса Скот, ръководител на лабораторията за химическа, биологична, радиационна и ядрена безопасност, Институт за изследователски отбрана на Кралство Швеция; Илмар Томуск, ръководител на езиковия отдел на Република Естония; Иварс Аболинс, председател на Националния съвет на Латвия за електронни медии; Марис Балтинс, директор на Държавния езиков център на Латвия; Жак Майр, член на френската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа; Йорг Раупах, ръководител на прокуратурата в Берлин, Германия.

Руското външно министерство отбеляза също, че Брюксел отхвърля всички предложения на Москва за решаване на проблемите в отношенията чрез диалог, добавя ТАСС.

"Европейският съюз продължава политиката на незаконни едностранни ограничителни мерки срещу руски граждани и организации. Само през март 2021 г. шестима руснаци бяха подложени на незаконни ограничения на ЕС. Тази практика противоречи на Устава на ООН и основните норми на международното право. Тя е придружена от умишлено раздухвана в западните медии антируска истерия. Не се подкрепя от доказателства. Всички наши предложения за разрешаване на възникващите между Русия и ЕС проблемни въпроси в режим на пряк професионален диалог постоянно се игнорират или отхвърлят", се казва в изявлението на руското външно министерство.

Русия забрани влизането на шефа на Европарламента, еврокомисаря Юрова и още шест граждани на ЕС

Давид Сасоли и Верю Юрова  

Източник/ци: Русия забрани влизането на шефа на Европарламента, еврокомисаря Юрова и още шест граждани на ЕС | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!