Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мисията на Русия е да оцелее. Мисията на Запада - да се самоунищожи.

Александър Халдей

/Поглед.инфо/ Говорейки за мисията на Русия, може да се формулира накратко: “Да устои пред съблазънта”. Формулировката е толкова широка, че нея може да се включи всичко, с което Русия се сблъсква по своя исторически път. Това е съблазънта да подражава, съблазънта да се потребява, съблазънта да се принуждава, съблазънта да се подчинява.

Западът е пуснал при себе си и е поробен от всичките тези съблазни. Русия ги е пуснала наполовина - втората половина се съпротивлява, бори се. Затова е жива, докато Западът е мъртъв.

Преди всичко смъртта на Запада се заключва в постигането на най-високия стандарт на потребление. В Маями по проект на “Порше” е построен дом с над 60 етажа, където асансьорът вдига автомобилите до етажите, а в апартаментите има до 6 тоалетни и по два гаража за по два автомобила всеки, а по балконите има басейни. Представете си кой ще живее там. Безполезно е да се говори с тях за греха, съблазънта, душата, службата за ближния и за вечността.

Мисията на Запада е да не устои пред съблазънта, а максимално да ѝ се отдаде. Това, което ще стане в резултат на това отдаване, не е важно - животът е само тук и сега. От живота трябва да се вземе всичко.

Най-важното е да не попаднеш в затвора. Да не предизвикаш осъждането на себеподобните. Да не допускаш никого близо до себе си. Винаги да се усмихваш. Да гониш от главата си лошите мисли (да бягаш от съвестта си). Да се храниш правилно и да живееш дълго, защото животът е наслада. Отсъствието на наслада не е живот, а е смърт. Тя се приема именно така - като отсъствие на наслада. Това е основна аксиома.

Те ненавиждат християнството, защото то казва: “По-скоро камила ще премине през иглени уши, отколкото богаташ да попадне в рая”. Това не ги устройва. Християнството казва: “Богатият вече е получил наградата си”, имайки предвид, че след смъртта той ще остави всичко тук, а там не го очаква продължение на банкета. Християнството говори: “Човек не живее от единия хляб, а от словото Божие, изхождащо от устата му”. В Русия помнят това. На Запад искат да го забравят и никога да не си го спомнят.

Мисията на Русия е да оцелее. Мисията на Запада - да умре. Модата да се преяде, след това да се предизвика повръщане, а след това отново да се преяде, идва от Рим. В Русия такова няма. Потребителството не е руска идея. В Русия се живее за друго - бедно, с мъки, но за друго. На Запад също живеят бедно и с мъки, но целта е друга. Там се спасяват иначе и от друго, макар и катехизисът да е общ.

Мисията “Да се устои пред съблазънта” е мисията на самоспасението. “Прави като мен”. Русия не е най-праведната от всички. Нейното преимущество не е в най-добро духовно и физическо здраве. А в това, че по-добре от другите разбира своята болест.

Дълъг е пътят от диагнозата до оздравяването. Но е възможен. Ако не вярваш, че си болен, тогава няма надежда. Фараоните ги погребват в златни гробници. Западът си строи златни гробници още приживе.

На руснаците, гледайки това, им става страшно - те се страхуват да не попаднат на тяхно място. Какво може да бъде по-страшно от погребение приживе в златна гробница? С гаранция, че там всичко ще свърши?

Съблазънта трябва да премине през света, но горко на този, който ѝ се поддаде. Осъзнаването на това очаква всички, както вярващи, така и невярващи.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Мисията на Русия е да оцелее, а мисията на Запада - да умре - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!