Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пушков отговори на българите, които прогнозираха поражение на Русия от НАТО в случай на война

/Поглед.инфо/ Алексей Пушков, председател на комисията по информационна политика на Съвета на федерацията, отговори на българските читатели на "Дневник", които прогнозираха поражението на Русия в случай на война с НАТО.

„Изненадващо тесногръди разсъждения. А степента на омраза към Русия е изненадваща в някои отзиви. Някога предшествениците на тази публика също са отнасяли България към „цивилизования свят“, оглавяван от Хитлер. Не забравяйте, че по време на Втората световна война България е била съюзник на Хитлер “, написа Пушков в  Twitter .

По-рано изданието публикува материали за руските военни учения в южната част на страната, конфликта в източната част на Украйна, както и военно-техническото сътрудничество между Турция и Киев. Някои български читатели започнаха да оставят русофобски коментари, съобщава РИА Новости .

„Ако САЩ искат, Русия ще бъде свършена, защото целият цивилизован свят е обединен в НАТО <...>. В случай на конфликт руснаците ще бъдат заличени от картата, преди да знаят къде да изстрелят ракетите “, написа coy341048611.

„Да, Украйна не може да се конкурира военно с Русия, но Турция може. В края на краищата това е втората по големина армия в НАТО. Турският флот е по-модерен и по-силен от руския. Единственото нещо, което спира Турция, е руското ядрено оръжие. Не че тя ще го използва, но ... ”- каза анонимен.

Имаше обаче и такива, които показаха различна позиция.

„Исторически по време на военни конфликти Руската и Османската империи от момента на създаването си, през ХVІІ и ХV век, са били и противници, и съюзници. Според българските учебници по история обаче има усещане, че те са противници по дефиниция. Превъзнасянето на тази или онази държава завърши за сметка на България “, отбеляза fkm26555709.

„Правителството трябва незабавно да изпрати две гумени лодки, предоставени ни от НАТО, за да спрем руските атомни подводници“, шегува се Димитър Кунев.

В четвъртък България обяви  експулсирането на руски дипломат.

По-рано представителят на главния прокурор на България Сийка Милева заяви, че прокуратурата на страната  подозира  шестима руснаци в организирането между 2011 и 2020 г. на четири експлозии в оръжейните заводи в страната, където се съхраняват продукти, принадлежащи на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев.

Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, коментирайки ситуацията, че това може да стигне  до обвинения в убийството на ерцхерцог Фердинанд. Той също така  призова  ЕС да се справи с изпълнението на задълженията по търговията с оръжие.

През март българската прокуратура съобщи, че шестима настоящи и бивши служители на Министерството на отбраната и военното разузнаване на страната, с подкрепата на ЕС и САЩ, са задържани по подозрение в шпионаж за Москва.

След това България обяви двама руски дипломати за персона нон грата. В отговор Москва  обяви  експулсирането на двама служители на българското посолство.

Превод: ПИ

Източник/ци: Пушков отговори на българите, които прогнозираха поражение на Русия от НАТО в случай на война - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!