Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марш под строй? Шефове на прокуратурите пращали писма на подчинените си за участие в протеста (Писмото на прокуратурата до всички подчинени)

Марш под строй. Ръководствата на прокуратурите пращали писма на подчинените си за участие в мълчаливия протест. Така редовите обвинители се чувствали задължени да се включат в недоволството срещу предложението на ДБ да се закрият спецпрокуратурата и спецсъда, които се превърнаха в бухалка на управляващите.
За подобно писмо от Апелативната прокуратура в София съобщава следовател Бойко Атанасов. Той уточнява: „В 10,46 часа съм получил съобщение от апелативна прокуратура на служебната ми електронна поща, както аз, така и още 300 магистрати и служители. С което писмо ръководството на прокуратурата ни притиска да участваме в протест в 11.00 часа. Тотална, тоталитарност в ПРБ“.

Вижда се, че въпросното писмо е изпратено от експерт „Връзки с обществеността“. Известно е, че всяко съобщение на въпросната дирекция се съгласува задължително с ръководството, преди да бъде разпространено.

Журналистът Николай Стайков коментира: "По повод мълчаливия протест на прокурори - говорител на ПРБ говори, главен прокурор говори, прокурорска асоциация говори. Къде точно видяхте мълчалив протест, колеги?".

По ирония на съдбата главният прокурор Иван Гешев, който бе аплодиран от подчинените си, заяви в средата на 2019 г.: "Не съм привърженик на твърдото разделение на властите. За да има резултат, трябва взаимодействие в рамките на закона и съвместна работа". С действията си в момента Гешев сам опровергава думите си.

Куриозното е, че подобна защита за Гешев бе организирана в прокуратурата и следствието при неговия избор за главен прокурор. Редовите прокурори иронично нарекоха тази подкрепа "от многомилионните трудови колективи".   Оказа се, че подписи в негова полза  са поставяли чистачки, параджии, склададжии и т. н, които нито го познават, нито имат връзка с дейността му. 

Протестът пред Съдебната палата в София

Писмото на прокуратурата до всички подчинени
.
Протестът пред Съдебната палата в София
.
May be an image of 8 people and people standing
Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Източник/ци: Марш под строй? Шефове на прокуратурите пращали писма на подчинените си за участие в протеста

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!