Следвайте "Буднаера" в Телеграм

84-годишният баща на Каракачанов вдигна баровска вила (откъде са парите за палата в Тревненския Балкан?) + СНИМКИ

Роденият през 1937 г. баща на военния министър Красимир Каракачанов е построил кокетна вила с РЗП 350 кв.м. в Тревненския Балкан, недалеч от гр. Плачковци.

Вилата била на груб строеж преди две години, когато избухна скандалът „Апартаментгейт”, в който беше замесен и Каракачанов. Сградата днес е в завършен вид отвън, остават леки довършителни работи по оградата и двора.

Красимир Каракачанов е известен и като Агент и Щатен служител “Иван” на Държавна Сигурност. Баща му Дончо Кънчев Каракачанов също е свързан с Държавна сигурност, пише bird.bg.

Старият Каракачан бил явочник, а впоследствие щатен служител на Шести отдел на ДС с псевдоним „Иванов”. Таткото на Шкембе войвода е от с. Стоевци, Тревненско. Каракачанов-старши се сдобива с терена за вилата през 2013 г. под формата на дарение от сина му Красимир и снаха му Росица.

Каракачанов одумва Тошко пред Чекмеджето в хола: Колата му е за 80 бона

Ливадата, която е на усамотено място, е закупена няколко месеца по-рано от шефа на ВМРО Красимир Каракачанов за символичната сума от 238 лв. Към този терен от 1000 кв.м. с констативен акт са придадени още 600 кв.м.

Впоследствие земеделската земя сменя статута си и след 2017 г., когато Каракачанов става министър, на нея започва строеж. Към пролетта на 2019 г. сградата е на етап грубо строителство, а към настоящия момент е довършена.

Сградата е на два етажа със застроена площ 169 кв.м. Архитектурно е издържана във възрожденския тревненски стил и от нея се открива прекрасна гледка към Балкана.

Така патримониумът на Каракачанови се закръгля и с атрактивен планински имот. Както стана ясно, Каракачанов придобил голям апартамент в София на цена по-ниска от пазарната.

Жилището разполага с пет тераси, като за три от тях има съмнения за незаконно остъкляване и пристрояване. Проверка на БРРД в Имотния регистър показа, че освен тази вила Каракачанови имат имоти в с. Любовище, община Сандански, както и на морето в с. Кранево, Варненско.

Източник/ци: ПРЕДПРИЕМАЧ: 84-годишният баща на Каракачанов вдигна баровска вила (откъде са парите за палата в Тревненския Балкан?) + СНИМКИ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!