Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чисто Богохулство! Борисов си повярва, че е Христос сравни действията на ИТН с предателството на Юда и бесен попита: Няма ли да си ходим

Всички се втурнаха да обслужват Радев, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на заседание на кабинета.
Правителството в оставка гласува удължаване на извънредната епидемична обстановка.

„Важна точка, която приехме днес - удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка”, обяви Бойко Борисов на заседанието, което се излъчва на живо във Фейсбук.

"Заседанието на Министерски съвет, за разлика от парламента, работи. Измина месец от изборите, а умишлено се протакат решенията", коментира Бойко Борисов пред министрите. Сутринта парламентът не успя да заработи, тъй като не бе гласувана седмичната му програма.

"Днес е Велика сряда - ден на предателството, не случайно и парламента не се събра да работи. Голяма част от умните и красивите не ходят на работа - едни обичат да спят до късно, а друг да работи, за да може те да критикуват", каза още той.

"С наше решение Разпети петък е неработен ден - така ще може всички вярващи да изкажат своята мъка в този ден", припомни Борисов.

"Поредните им лъжи станаха факт. И вчера в Бюджетна комисия. Никой не предложи план, а всички обслужиха Радев с Изборния кодекс", смята премиерът в оставка.

"Няма ли да си ходим? Цяло лято искаха да си отидем. Вече трябваше да имат правителство и да са направили каквото искат и каквото лъжеха хората - един месец се мотаят. Това са измамници", даде воля на яда си Борисов.

"Единствено се водят от злобата - правят национални предателства, колкото повече виждат, че са неподготвени и некомпетентни, толкова по-злобни стават. Дадохме им властта, само ги замолихме да не ни вкарват в криза", обясни Бойко Борисов и допълни:

"На фона на цялата безотговорност, при 165 души не можаха дори да съберат парламент. Нямат и кворум - то е задължение на управляващите. На тези, които с единодушие си приеха председател на НС, гласуват в комисии и т.н".

"Тъжен ден е днес. За шепа пари предадоха Господ, а тези предадоха мечтите и очакванията на много хора", обърна се премиерът в оставка към "Има такъв народ" и допълни: "Искат диктатура и пълно мнозинство. Затова Радев потърква ръце - сега служебното правителство ще остане докогато каже".

"Вчера се заслушах в д-р Александър Симидчиев, който по принцип нищо не казва, но аз заявявам - за разлика от него ген. Мутафчийски е хирург, проф. Костадин Ангелов също. Кунчев, Кантарджиев - медицински експерти. Щабът е изцяло от медици", заяви Борисов и коментира, че в битката с коронавируса са вложени над 1 млрд. лв., а правителството се е водило изцяло от медицината.

Премиерът в оставка забрани политически изказвания на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

За съжаление, по нито една тема нямаме реален опонент, изтъкна Бойко Борисов във включването във Фейсбук.

„Скриха се. Отново не показаха на хората какво искат, какво правят. Единствено се водят от злобата и от своята некадърност, национални предателства. Колкото повече виждат, че са некомпетентни, колкото повече виждат, че са неподготвени да управляват, толкова по-злобни стават. Въпреки че ние казахме, ето, управлявайте. Ще ви предоставим, каквото поискате. Само не вкарвайте държавата след пандемичната, икономическата, финансова и световна криза, и в политическа“, допълни той.

Бойко Борисов припомни призива си 45-ото Народно събрани да работи до края на годината, а предсрочни избори да се проведат след това.
„Но сега парламентът, с огромното им мнозинство, да вземе всички тези решения, които президентът казва. Те могат да ги вземат. Да ни задължат. Да си махнат мораториума, защото пък няма да можем да го изпълним. Те се вкараха в секциите в чужбина, знаем защо. И да ни проверяват. Проверявайте ни. Вие може и след това да ни проверявате. Дайте сега да решим въпроса с тези 10 неща, които всеки българин го интересуват. За една шепа парички тези хора са предали Господа – Юда. Тези предадоха мечтите и очакванията на много хора“, допълни премиерът в оставка.

Борисов подчерта, че ГЕРБ може да е и градивна опозиция.
„Всичко сме направили и не им стига. Искат диктатура. Да искаш пълно мнозинство, за да може да става само каквото ти искаш, е диктатура. И никой няма да го постигне. Ще ни вкарат в тежка политическа криза. Вече ни вкараха. Ще касират изборите след това. Затова Радев потърква ръце. Помпа ги, за да може служебното правителство да остане, докато той каже. По този начин. По който се насъскваме всички партии, в един момент и след следващите избори няма да сядаме да си говорим?“, запита той.

Премиерът в оставка отбеляза още, че Татяна Дончева и Мая Манолова са от едно котило и посочи, че се е борил с тях през годините.

Възложихме на Томислав Дончев да започне консултациите със службите на ЕК за окончателно изпращане на Плана за възстановяване, каза още премиерът в оставка.

„Видяхме, че няма други разумни предложения за Плана за възстановяване. Спазихме всички процедури с уважение към българския парламент. Вчера Томислав Дончев с групата, с която е работил, отиде, представи, обяснихме. Не чухме нищо градивно. Затова възложихме на Томислав Дончев, който сутринта е говорил с Европейската комисия, да започне консултациите със службите на ЕК с оглед окончателно изпращане на проекта в съответствие с изискванията на Регламент 24.11 от 2021 г.“, продължи Борисов.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев от своя страна заяви: „След седмици и месеци на горещи политически дискусии по отношение на Плана, дали има какво да се добави. Вчера имаше 2 часа изслушване в бюджетната комисия, където имахме възможност да запознаем народните представители от всички политически сили не само със съдържанието на документа, но и с всички процедури, свързани с изработването на Плана, всички изисквания, на които той трябва да отговаря и какви са отношенията и преговорите с ЕК, които са протекли“.

Той припомни, че последният вариант на Плана за възстановяване е бил изпратен на ЕК на 20 април.

„Оттук нататък сме в състояние да стартираме процедурата, която ЕК препоръчва, т.нар. „предварителна проверка“, която ще удостовери дали Планът съответства на единадесетте критерия, които са заложени в регламента. Когато тази предварителна проверка приключи, Планът ще е готов. После предстои да бъде одобрен от ЕК и Европейския съвет“, обясни Томислав Дончев.

Още днес осигуряваме 1000 лева за медицинските работници на първа линия, които се борят с COVID-19, обяви Борисов.

„За да можем и да издадем заповедта за туристическия бранш, което вчера поехме като ангажимент“, обясни премиерът.

Източник/ци: Борисов сравни действията на ИТН с предателството на Юда и бесен попита: Няма ли да си ходим (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!