Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВИНАТА! Румен Радев състави своя кабинет! (ЕТО кои ще управляват в служебното правителство)

Новина от „Донкудов” 2 – президентът Румен Радев е готов със своя служебен кабинет! Както първо Narod.bg писа, правителството, което държавният глава ще назначи да управлява до провеждането на нови избори през лятото поради невъзможност сегашният парламент да излъчи кабинет, е съставено от доверени хора на Румен Радев.

Вече е ясно, че ген. Стефан Янев е фаворит за премиерския пост. Генералът бе военен министър в друго служебно правителство – на проф. Огнян Герджиков. В момента ген. Янев е съветник на Румен Радев по въпросите на националната сигурност.

Медиите спрягат за поста министър-председател и уважавания юрист Бойко Рашков, който в миналото бе зам.-министър на правосъдието и шеф на Националната разузнавателна служба.

За вътрешен министър се спряга бившият МВР шеф Богомил Бонев, мъжът до депутата от БСП Нона Йотова, пише „Галерия”. Бонев бе начело на Вътрешното министерство в периода 1997-1999 г., преди да бъде натирен от Иван Костов. Впоследствие Богомил Бонев обвини Командира във връзки с руските тайни служби.

Социалист може да управлява енергетиката – това е експертът Еленко Божков, който в момента участва в Стратегическия съвет към президента.

Шанс да оглави финансите има икономистът Асен Василев, който през 2013 г. бе назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет на Марин Райков.

Културата пък вероятно ще бъде поверена на проф. Велислав Минеков, който напусна „Отровното трио” заради прекалено властовите претенции и кариеризъм на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. Преди дни проф. Минеков бе забелязан да влиза в президентството през служебния вход за нарочна среща с държавния глава.

Главната задача на този кабинет ще е да подсигури честното провеждане на предсрочните избори. Това правителство няма да може да прави промени във вече приетия в пленарна зала бюджет.

Служебното правителство ще е на пряк контрол от Румен Радев.

Избори за ново Народно събрание пък ще се проведат най-късно до 60 дни след прекратяване правомощията на 45-я парламент.

Голямата интрига е дари държавният глава Румен Радев ще разпореди пълна проверка на работата на последното правителство на хунтата на Бойко Борисов, която да извади наяве далаверите за милиарди, които пълнеха чекмеджето на Баце и офшорните сметки на останалите от бандата на ГЕРБ.

Румен Радев със своя съветник ген. Стефан Янев, вероятният служебен премиер

Източник/ци: НОВИНАТА! Румен Радев състави своя кабинет! (ЕТО кои ще управляват в служебното правителство) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!