Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът връчи мандата на Антоанета Стефанова, тя го върна с думите: За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на партията на Слави Трифонов Има такъв народ. Посочената за проектопремиер шахматна прима Антоанета Стефанова получи папката, но на момента я връчи обратно в ръцете на държавния глава. 

Ясно заявихме, че няма да влизаме в никакви коалиции с партии от статуквото. Не е нормално създаването на безпринципна коалиция, отсече тя. И веднага върна мандата за съставяне на правителство. 

В криза като днешната България се нуждае от стабилно правителство. Разбирам вашите мотиви, защото устойчив кабинет не може да бъде създаден на базата на безпринципни договорки, каза на свой ред държавният глава. 

Обществото ни от години очаква промени в Изборния кодекс, но е важна и устойчивостта на икономиката в условията на криза, напомни той. Радев, Стефанова и шефът на ПГ на Има такъв народ Тошко Йорданов седнаха на масата за преговори. 

Източник/ци: Без изненади: Радев връчи мандата на Има такъв народ, Стефанова върна папката - Lupa BG
Petel.bg - новини - Президентът връчи мандата на Антоанета Стефанова, тя го върна с думите: За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!