Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бунт в ИТН: Депутатите на Слави искат кабинет

Бунт зрее в „Има такъв народ” заради отказа на Слави Трифонов да състави кабинет. Макар и напълно основателно лидерът им да бяга от предварително обреченото на нестабилност правителство, след като важните кадри - от кметове до висшия мениджмънт на структуроопределящи отрасли, са хора на ГЕРБ, депутатите от ИТН упорствали да управляват, защото не искали отново да се бият за мястото си в ново НС.

Първа недоволство изразил доайенът на 45-ия парламент Мика Зайкова. 79-годишната икономистка, на която се падна честта да открие работата на новия парламент, смятала, че политиците нямали право да бягат от отговорност и да разочароват избирателите си.

За капак хората на Слави в парламента били на нож с егоцентричния Тошко Йорданов, който продължавал да се държи като фелдфебел и да въвежда казармени порядки в партията.

Очертаващите се нови избори дойдоха като студен душ и за лидерите на „Изправи се. Мутри вън!“ Николай Хаджигенов и Мая Манолова. Дипломираният в Нов български университет адвокат и бившият омбусман също се притеснявали от новия вот, защото прогнозите на социолози и политолози не вещаят отново да се намърдат в парламента.

Бунт в ИТН: Депутатите на Слави искат кабинет

Източник/ци: Бунт в ИТН: Депутатите на Слави искат кабинет - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!