Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Октай: Народът се отвращава от Борисов. Задкулисието искаше да унищожи Слави Трифонов, но не успя.

Задкулисието искаше са унищожи Слави Трифонов, но не успя. Народът се отвращава от Бойко Борисов. Младежите ще извършат революцията в България. Това прогнозира пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Той допълни:
-        Г-н Октай, политологът Петър Чолаков каза пред екипа ни, че с ежедневните включвания от къщата си, Бойко Борисов  „изиграва добре картите“ си - тактически и стратегически.  Вие съгласен ли сте с тази констатация?

-        Напротив. Колкото повече показват глупостите на Борисов, толкова повече народът се отвращава от него. От това той само губи. Нека го излъчват всеки ден. Нека неговите министри,  едни и същи пиари и едни и същи хора от котилото на „Библиотекарите“ като Мадам В. да обикалят тв студията и да плюят по Слави, по протестите и т. н. И да възхваляват божеството Бойко с всички негови глупости и опорни точки. Колкото повече виждаме това, толкова повече протестът ще успее. Но знаете ли, в сегашните политически събития има нещо много красиво.

-        Изненадващ обрат на тезата ви. Бихте ли ни разяснили?

-        Убеден съм, че  младежите, родени след 1985 г. ще извършат новата революция в България. Те ще унищожат политико-олигархичния модел. И този процес ще продължи 5-10 години. Задкулисието, което обслужва Бойко Борисов видя, че протестът спечели. С изборният резултат станахме свидетели на началото на края на модела Луканов. Същото това задкулисие сега  опита да унищожи Слави Трифонов. Да го вкара в капан. Но не успя. Той играе нестандартно и правилно в полза на протестите.

-        Имате предвид с решението да върне мандата за съставяне на кабинет?

-        Точно така. И затова сега всички от статуквото са озлобени. Виждате как повтарят глупавите си и лъжливи опорни точки на Бойко Борисов. Ежедневните излъчвания от дома му са безсрамни. Самият факт, че всички вкупом нападнаха Слави Трифонов доказва, че цялата схема на задкулисието е пробита и няма как да контролират ситуацията. С обещанието на партиите на статуквото, че ще подкрепят кабинет на Трифонов, беше направен опит да се  сложи контрол върху протестните формации.  Но с отказа на ИТН да излъчи кабинет, не им се получи. Всички, които сега  повторят в един глас, че Слави е страхливец и не е направил правителство, лансират опорните точки на това задкулисие.

-        Имате ли информация кой ще е третият „късметлия“, който ще получи мандат за съставяне на правителство?

-        Има две възможности. Първата е БСП да получи пандата. Но ако това се случи има опасност никой да не отиде на среща с тях и те да изпаднат в изолация. Държавният глава би могъл да им спести това неудобство, като даде мандата на „Демократична България“. Това е втората възможност.

-        Очаквате ли те да излъчат кабинет?

-        Не вярвам, че в тази ситуация ще направят подобен ход. Както виждате, те умно мълчат. Наясно са, че при едни предсрочни избори ДБ и ИТН ще са печеливши.  Те отчитат реалностите. Докато виждате колко са разтревожени от „Изправи се! Мутри вън!“. Те имаха големи претенции, че представляват протеста. С настоящите си позиции, че са готови да направят кабинет, те се самоубиват.

-        Защо мислите така?

-        Защото, ако съставят кабинет, той ще бъде заложник на задкулисието, срещу което уж протестираха. Тактическата им игра не е добра. Показват,  че се страхуват от опорките на задкулисието -  ниска избирателна активност заради пандемия, лошо време и т. н.  

-        ДПС изведнъж решиха да „прегърнат“ партиите на протеста. По време на народното недоволство не реагираха, а чак сега се сетиха, че хората искат промяна. Какво са замислили от партията на Ахмед Доган?

-        Забележете, че всички системни формации прегръщат партиите на протеста. Най-комичното е, че партиите на статуквото дори започнаха да се боричкат кой повече е подкрепял протестиращите. До такава степен изпаднаха. Това показва, че се случва нещо революционно – протестът контролира поведението на политическите формации, включително на Бойко Борисов и ГЕРБ. Всички техни ходове са продиктувани от страх, че ще бъдат пометени при едни предсрочни избори. И аз съм убеден, че това ще се случи.

Интервю на Катя Илиева

Източник/ци: Октай пред Фрог: Задкулисието искаше да унищожи Слави Трифонов, но не успя. Народът се отвращава от Борисов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!