Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов към ГЕРБ: Няма да ви дадем време да си кльоцате в този парламент. Те в стил "Ти пък да не си много хубав"

Ние създадохме партия "Има такъв народ за да прокараме" мажоритарния вот, за машинното гласуване, за задължително гласуване, за намаляване на депутатите за 120, че 240 са много. Сега имаме избори, които минаха, знаете какво е разпределението, знаете колко са нашите гласове, знаете, че "Да, България" са против двойния мажоритарния вот".

Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Избирателния кодекс.

"Какво следва оттук нататък. Има 2 варианта, какъвто и цирк да играете, обърна се той към депутатите от ГЕРБ.

Първо, е вероятността да има предсрочни избори, която е огромна. Второ, този парламент да има дълъг или някакъв живот и да вкараме закон за мажоритарни избори. Но той се нуждае от обсъждане, защото това, което вкарахме преди 4 години, вече не е актуално.

Ако има предсрочни избори по вашия ненормален изборен кодекс, ние не искаме. Истината е, че ние спечелихме второ място, имаше манипулации, имаше купен вот. Ако този парламент има дълъг живот, има възможност да се променят тези избори.

Подхождаме практично. Разбирам, че за вас е по-добре година и половина да обсъждаме някакъв парламентарен вот. Ние нямаме желание да ви даваме това време.  Няма да ви дадем време да си кльоцате в този парламент. Ако се стигне до предсрочни избори те трябва да бъдат максимално честни.

Стана ли ви ясно сега каква ни е позицията?, попита в заключение Тошко Йорданов.  

"Правителство не се прави ни за наш кеф, ни за на "Има такъв народ", а заради българите", отговори му заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Тома Биков. "Бяхте изключително ясен и точен в изказването си. Ние разбрахме всичко. Разбрахме, че сте лъгали през цялото време. Сега искам да ми кажете кога точно очаквате да има редовни парламентарни избори, защото ще ви припомня, че последните редовни преди последните бяха 2009 г., следващите бяха 2021 г. До 2030 -2040 дали ще има редовни. И дотогава ли ще карате на тази струна? Вие трябва да разберете и нещо друго. Правителство не се прави, за да се радваме ние, а да има кой да управлява държавата в тежка ситуация. Не се за прави ни за наш кеф, ни за ваш. Това се прави заради българите", каза още Тома Биков. Според него "Има такъв народ" трябва да си изпълнят ангажиментите, които са поели пред хората. 

Малко по-късно Тошко Йорданов се върна на трибуната и заяви: "Радвам се, че Росица Кирова е при ГЕРБ, а не при нас. Тя е човек, който, според Бивол, е съдружник на прочутия косовския наркобос Исмет Османи – Цури. Честито, хора! Цинизми не съм казвал, не сте ме разбрали. Явно не съм се изразявал достатъчно просто, за което имам вина. Ние имаме нужда от сценарист, така че заповядайте при нас."

С тези думи председателят на ПГ на "Има такъв народ" се обърна към депутатката от ГЕРБ-СДС Росица Кирова. Te беше изгонена от партията на Слави Трифонов. Това се случи, след като Кирова се вози в джипа на Бойко Борисов, а след това пи кафе с премиера, който инспектира преди време ремонта на пътя Видин - Ботевград. Кирова беше областен кординатор на ИТН за Видин. 

Ето как отвърна тя на Тошко Йорданов.

"Не смятам да давам обяснения на човек, който не е посадил и едно дърво през живота си и съди по ръста си. Радвам се, че не съм част от тези, които идват под строй на работа и им се забранява да говорят. А на това на кого съм съдружник си има Търговски регистър. Не съм извършвал престъпление през живота си. Надявам се да се видим в съда", отвърна тя.

The Last Supper
May be an image of 1 person, standing, food and indoor
May be an image of 9 people and text
Facebook

Източник/ци: Йорданов към ГЕРБ: Няма да ви дадем време да си кльоцате в този парламент. Те: Съдите по ръста си!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!